Κίνα: Ξεκινάει στις 3 Ιουνίου καθυστερημένα λόγω Covid-19 η Super League

 Η νέα σεζόν της κινεζικής Super League θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου σε τρεις πόλεις, καθώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της ασιατικής χώρας επιστρέφει, παρά τη συνεχιζόμενη μάχη για την καταστολή της πανδημίας Cοvid-19

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε σήμερα, οι πόλεις Νταλιάν, Χαϊκού και Μεϊζού θα φιλοξενήσουν τις 18 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του κινεζικού ποδοσφαίρου. Οι ομάδες έχουν ήδη ταξιδέψει στις πόλεις αυτές και έχουν ξαναρχίσει τις προπονήσεις μετά από περιόδους καραντίνας. Η πρωταθλήτρια Σαντόνγκ Ταϊσάν θα είναι μεταξύ των φαβορί για τη διεκδίκηση και του φετινού τίτλου, μαζί με τη Σαγκάη Πορτ.

 Η έναρξη της σεζόν έχει καθυστερήσει λόγω της επιλογής της κινεζικής κυβέρνησης να ακολουθήσει μια στρατηγική μηδενικής Covid-19, αναγκάζοντας πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα σε μακροχρόνια «lockdown» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Το κινεζικό ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με ξένους παίκτες και προπονητές να έχουν εγκαταλείψει το πρωτάθλημα, αντί να υποστούν αυστηρή καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Κίνα.

 Οι σεζόν 2020 και 2021 επηρεάστηκαν επίσης, με τις δύο περιόδους να πραγματοποιούνται σε «φούσκες», μετά από μεγάλες καθυστερήσεις στις αναμενόμενες ημερομηνίες έναρξης.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: «Ο Πούτιν προσπαθεί να εξαλείψει την ταυτότητα της Ουκρανίας»