Κληρονομιά Μαραντόνα: O αμφισβητούμενος μύθος μεταξύ παιδιών, χρημάτων και καβγάδων

Σήμερα η επέτειος του πρώτου έτους από τον θάνατο του «Θεού», η υποβλητική τελετή θα ξεκινήσει ακριβώς από εκείνο το ταπεινό σπίτι

Η μακρόχρονη ανάμνηση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα ξεκινήσει στη Βίλα Φιορίτο, δίπλα σε αυτούς τους ξεφλουδισμένους τοίχους που πριν από ένα μήνα ανακηρύχθηκαν από τον Πρόεδρο της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, «εθνική ιστορική τοποθεσία».

Σήμερα, επέτειος του πρώτου έτους από τον θάνατο του «Θεού», η υποβλητική τελετή θα ξεκινήσει ακριβώς από εκείνο το ταπεινό σπίτι (σε κατάσταση ημιεγκατάλειψης, ακόμα κι αν υπάρχει σχέδιο μετατροπής του σε μουσείο), στη γειτονιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε πριν γίνει θρύλος.

Ο Μαραντόνα αναπαύεται στο ιδιωτικό νεκροταφείο Ζαρντίν Μπέλα Βίστα στο Μπουένος Αϊρες και κανείς, εκτός από στενούς συγγενείς και προσωπικό, δεν μπορεί να πλησιάσει τον τάφο. Επικρατεί απόλυτη σιωπή, το αντίθετο από αυτό που ακούγεται έξω, από την ημέρα του θανάτου του.

Η Ντάλμα (34 ετών), η Τζιανίνα (32), η Γιάνα (25) και στη συνέχεια οι γιοι Ντιέγκο Τζούνιορ (35) και Ντιέγκο Φερνάντο (8) είναι τα αναγνωρισμένα παιδιά, οι καθολικοί κληρονόμοι, αλλά παιδιά του ενδέχεται επίσης να υπάρχουν στην Κούβα (Τζοάνα, Λου, Χαβιελίτο και ίσως Χάρολντ) και στην Αργεντινή (Σαντιάγο Λάρα και Μαγκάλι).

Και αν ακόμη δεν είναι γνωστό πόσο ακριβώς είναι το ποσό και τα περιουσιακά στοιχεία που θα πρέπει να διαιρέσουν οι πέντε κληρονόμοι, πριν από κάθε διαίρεση αναμένεται η έκβαση των αγωγών με τα τεστ DNA που παρουσίασαν τουλάχιστον άλλα δύο υποτιθέμενα τέκνα.

Γι’ αυτό η δημοπρασία που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Δεκεμβρίου με σπίτια, αυτοκίνητα και προσωπικά είδη που ανήκαν στον Μαραντόνα, θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την πληρωμή των εξόδων και τίποτα δεν θα πάει στα παιδιά, μέχρι να αποτιμηθεί το εύρος της κληρονομιάς.

Υπάρχουν επίσης κι εκκρεμείς δίκες, που ξεκινούν με τη διαμάχη για την εμπορική επωνυμία «Ντιέγκο Μαραντόνα»: από τη μία πλευρά η Ντάλμα και η Τζιανίνα και από την άλλη οι τρεις αδελφές του πατέρα (Κάλι, Κίτι, Άνα) που εκπροσωπούνται από τον Ματίας Μόρλα, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του «Θεού».

Δείτε επίσης: Davis Cup των 18 ομάδων που θα γίνει σε τρεις πόλεις: Τα φαβορί, οι απουσίες και τα αστέρια

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ