Κοσμάς σε Μαρινάκη: «Δεν μας έδωσε πέναλτι και αποβολή με Ολυμπιακό – Αν υπήρχε διαφθορά δεν θα ήσασταν 1ος με διαφορά»

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, εκπροσώπησε την ομάδα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά την εισαγωγική ομιλία του, ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέφερε την ανάγκη να βελτιωθεί το προϊόν του ποδοσφαίρου και να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων.

propoli

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της διαιτησίας και παρουσίασε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, καθώς και τον αγώνα του ΟΦΗ, όπου υπήρξαν προβλήματα με τη διαιτησία.

Τέλος, αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την ανάθεση νέου αρχιδιαιτητή, τις καθυστερήσεις, τις παρατυπίες και τα σκάνδαλα, καθώς και το ενδεχόμενο της Super League να μην προγραμματίσει νέους αγώνες μέχρι να επιλυθούν αυτά τα θέματα.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο σε όλα αυτά η ΠΑΕ ΑΕΚ τοποθετήθηκε και απάντησε μέσω του κ. Κοσμά. Πιο συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Και η ΑΕΚ είναι απόλυτα σύμφωνη με το να συνεδριάζει όποτε κρίνεται απαραίτητο η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Όμως επειδή είπατε για πραξικοπηματική αναβολή προηγούμενης συνεδρίασης, να θυμίσω πως η συνεδρίαση που αναβλήθηκε είχε συγκληθεί με θέμα την αποπομπή του Μπένετ επειδή είχε παραβεί την συμφωνία των τεσσάρων ομάδων κι επειδή η ΑΕΚ πρώτη βγήκε και είπε προς Θεού όχι Έλληνας διαιτητής στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

Και το αιτιολογήσαμε με το γεγονός πως υπάρχει συμφωνία κυρίων για ξένους διαιτητές σε αυτά τα παιχνίδια. Διαφωνήσαμε με τον ορισμό Έλληνα και γι΄αυτό ήρθε σε αυτή τη θέση ο Μπένετ. Η ΑΕΚ τηρεί λοιπόν τον λόγο της και τις συμφωνίες της. Η ΑΕΚ αντελήφθη πως ορίστηκε η συνεδρίαση της επιτροπής για αντικατάσταση του κ. Μπένετ, οπότε από την στιγμή που παραιτήθηκε ενημερωθήκαμε κι εμείς όπως κι εσείς πως ότι ανεβλήθη.

Προφανώς η ΕΠΟ βρίσκεται σε αναζήτηση αρχιδιαιτητή. Το που έχει αποτανθεί δεν το ξέρουμε. Εκτιμούμε πως για να συγκλιθεί η επιτροπή, καλό είναι να έχει προϋπάρξει ένα διάστημα μέσα στο οποίο να εχουν συγκεντρωθεί τα ονόματα των υποψηφίων. Να τα έχουμε στα χέρια μας, ο καθένας από μας να τα δει και να κάνουμε τις επιλογές μας».

Δείτε επίσης: Παναθηναϊκός: Επιστρέφει ο Άντραζ Σπόραρ

Loading