(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Κούγιας: «Δεν αφήνω τίποτα στη μέση – Μπροστάρης στην προσπάθεια να σωθεί ο Ηρακλής»

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε αποφασισμένος να ηγηθεί μιας προσπάθειας ενωτικής προκειμένου να σωθεί ο Ηρακλής, μετά την τελευταία εξέλιξη με τον Μάρα.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ:

«Τα χρήματα που διεκδικεί ο Μαρα και πλέον βασιμά τα διεκδικεί, εφόσον βεβαίως αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο με μια παρεπόμενη απόφαση που αναμένεται να εκφραστεί τις επόμενες ημέρες ότι θα αφαιρέσει βαθμούς στον Ηρακλή, είναι σχεδόν βέβαιο. Είναι 115.000 επιπλέον τόκους από το 2010, δηλαδή είναι περίπου 210.000 ευρώ συνολικά».

Για το ενδεχόμενο να εμπλακεί ξανά με τα διοικητικά του Ηρακλή:
«Αμέσως μετά την ανακοίνωση μου, ξεκίνησαν να επικοινωνούν μαζί μου, όλοι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και μετά άρχισαν να επικοινωνούν μαζί μου σημαντικοί Ηρακληδείς από την Θεσσαλονίκη, που κατά καιρούς έχουν ενισχύσει και οικονομικά την ομάδα, προσπαθώντας να αποτρέψουν την απόφαση μου και τελικά του είπα πως, εγώ δεν έχω αφήσει στην ζωή μου ποτέ τίποτα στην μέση.

Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος και συγκινημένος που επανήλθα στον Ηρακλή, δυστυχώς τυπικά αυτό έπρεπε να γίνει μετά από την έκδοση της υπόθεσης Μάρα, γιατί το είχαμε συμφωνήσει αυτό με τον κύριο Ευγενίου και με τον Φώτη τον Θέο, τον Ευθυμιάδη και τους υπόλοιπους.

Είναι δύσκολη απόφαση να την διαχειριστείς, όμως επειδή εγώ δεν τα παρατάω ποτέ, είτε αυτό αφορά την επαγγελματική μου ζωή, είτε την προσωπική μου ζωή, ακόμα και την ζωή μου στο ποδόσφαιρο, αποφάσισα να κάνω μαζί με τον κ. Ευγενίου και τον Γυμναστικό Σύλλογο, μια ύστατη προσπάθεια ώστε να σώσουμε τον Ηρακλή. Για αυτό τον λόγο κάλεσα σε πανστρατιά και τους οργανωμένους οπαδούς.

Μπορεί ένα μεγάλο πρόβλημα να οδηγήσει σε μια επανάσταση κι εγω είμαι έτοιμος να ηγηθώ αυτής της επανάστασης, είμαι άλλωστε και επαναστάτης στην ζωή μου. Είπα, θα προσπαθήσουμε, εφόσον υπάρχει λογική από τους ποδοσφαιριστές αυτούς και τους εκπροσώπους τους, να κρατήσουμε τον Ηρακλή όρθιο! Γι αυτό τον λόγο έχω ραντεβού σε λίγη ώρα με τον κ. Ευγενίου και τον κ. Θέο, για να βάλουμε τα πράγματα κάτω.

Ήρθα ήδη σε επικοινωνία με τον κ. Παναγόπουλο, δικηγόρο του Μάρα, που του εξήγησα αν θέλει να υπάρχει σωτηρία, γιατί εμείς δεν οφείλουμε αυτά τα χρήματα, ούτε ο κ. Ευγενίου οφείλει αυτά τα χρήματα, ούτε ενώ, ούτε ο Τόμ Παπαδόπουλος, αν τελικώς ασχοληθεί. Τα οφείλουν αυτοί που πτώχευσαν τον Ηρακλή τότε».

«Αν θέλουν 13 χρόνια μετά να εισπράξουν κάποια χρήματα, θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος και ταυτόχρονα ένας πολύ μεγάλος χρόνος, μετά από διαπραγματεύσεις εξοφλήσεως, γιατί αυτή την στιγμή ο Ηρακλής βρίσκεται στην Super League 2 και δεν έχει αδειοδότηση.

Επίσης, τα έσοδα από την Super League 2 είναι «ασήμαντα» , δεν φτάνουν ούτε για την συντήρηση της Μίκρας. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει αν κρατήσουμε την ομάδα όρθια και συγχρόνως να πληρώνουμε την Εφορία, το ΙΚΑ, τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται, να πληρώνουμε και τους ποδοσφαιριστές που δυστυχώς μετά από αυτή την τραγική απόφαση είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε, οπότε θα πρέπει να υπάρχει μια συζήτηση με μια λογική, γιατί αλλιώς και εμείς θα φύγουμε και ο κ. Ευγενίου».

Για το αν υπάρξει τελικά εμπλοκή του Τομ Παπαδόπουλου και να έχει αίσιο τέλος αυτή η προσπάθεια: «Εξαρτάται από ποιες διαθέσεις έχουν οι ποδοσφαιριστές και οι εκπρόσωποι τους.

Αν υπάρχει λογική και ρεαλισμός και αντιλαμβάνονται ότι εμείς θα πληρώσουμε αυτούς, όχι για την εργασία που προσέφεραν σε εμάς, αλλά προσέφεραν σε άλλους και δικαίως βέβαια διεκδικούν τα χρήματα τους, αλλά ούτε ο κ. Ευγενίου ήταν σε εκείνη την διοίκηση, ούτε εγώ, ούτε ο Τόμ Παπαδόπουλος. Νομίζω πως ο Τόμ Παπαδόπουλος θα συμμετέχει, όπως συμμετέχω κι εγώ.

Έχουμε πει πως εμείς οι δυο θα είμαστε μαζί, οποιαδήποτε και αν είναι η εξέλιξη, κανείς από τους δυο μας δεν θα παει χωριστά. Εγώ είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω και με τον κ. Ευγενίου, εφόσον υπάρχει λογική, αλλιώς ο Ηρακλής μας θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχει κανένα ποδοσφαιρικό μέλλον, γιατί δεν υπάρχει κανένα ποδοσφαιρικό «τρικ» να γίνει».

Είναι πολύ άσχημο, με μια απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου, που θεωρώ ότι είναι εσφαλμένη, να καταστρέφεται ένας ιστορικός σύλλογος, γιατί ερμηνεύτηκε στενά πιθανόν η διάταξη αυτή και παρά την εξαίρετη δουλεία που έκαναν οι Μπίρδας και Χατζηιωάννου, που χειρίστηκαν την υπόθεση αυτή και χειρίζονται τις υποθέσεις του Ηρακλή, να διαλύεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή. Και έχουμε στην πρώτη Εθνική , ομάδες με σφραγίδες, χωρίς οπαδούς, που δεν έχουν να προσφέρουν καν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Υπάρχουν υποψίες κάθε φορά, είτε στα πλεί οφ , είτε στα πλέι άουτ , όπως δήλωσε και πρόσφατα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο κ. Αλαφούζος ότι υπάρχουν ομάδες που εξυπηρετούν τα συμφέροντά κάποιων ισχυρών. Αυτό όμως, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ με τον Ηρακλή μας και ίσως και γι’ αυτό δεν επιτρέπουν στον Ηρακλή να έχει μια ισχυρή διοίκηση».

Δείτε επίσης: Βαν Ντεν Ντρις: «Είμαι χαρούμενος που έμεινα στον ΠΑΟΚ – Να πετύχουμε τους στόχους μας τη νέα χρονιά»

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com