Κρίστιαν Έρικσεν: Οι γιατροί αδερφοί Μπέσεν έσωσαν τη ζωή του Δανού

Οι γιατροί Μόρτεν και Αντρές Μπέσεν, που είναι αδέρφια, ήταν αυτοί που έδωσαν τη μάχη τους δίπλα-δίπλα για τη ζωή του Δανού Κριστιάν Ερικσεν στη Κοπεγχάγη, όταν ο έμπειρος μεσοεπιθετικός κατέρρευσε στο χορτάρι χωρίς αισθήσεις, στο ματς με τη Φινλανδία.

Είναι εκείνοι που μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του εντός γηπέδου, αμέσως μετά την απώλεια των αισθήσεών του στο «Πάρκεν», όπως τονίζει η ιστοσελίδα «The Athletic», αναφερόμενη στα δυο αδέρφια. 

Ο Μόρτεν Μπέσεν είναι γιατρός της ομοσπονδίας της Δανίας, είναι γιατρός στην ομάδα F.C. Κοπεγχάγη από το 2005 και έχει διδακτορικό στην ορθοπεδική χειρουργική.

Επίσης, ειδικεύεται στην αθλητική χειρουργική και ακόμα διατηρεί για πολλά χρόνια τη δική του κλινική.

Ο Μόρτεν δεν έχει την δυνατότητα να είναι παρών σε όλους τους αγώνες της ομάδας, ταξίδια και συγκεντρώσεις, ωστόσο οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Κοπεγχάγης μπορούν ανά πάσα στιγμή να τον καλούν.

Ο ίδιος συνεργάζεται με τους αδελφούς του, Άντερς και Λαρς, που είναι επίσης γιατροί.

Ήταν εκείνος που μίλησε και περιέγραψε τι συνέβη αμέσως μετά το ματς σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι «ήμασταν σε θέση να επαναφέρουμε τον Ερικσεν».

Ο Μόρτεν το Σάββατο είχε τη συνδρομή του αδελφού του, Άντερς, ο οποίος δουλεύει επίσης στην Κοπεγχάγη, και ήταν καλεσμένος από τη UEFA για την αναμέτρηση ως ανεξάρτητος επαγγελματίας, ο οποίος μπορούσε να αναλάβει δράση σε κάποια περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπερ και εγένετο.

Ο Αντρές ολοκλήρωσε τις του σπουδές του στην ιατρική το 2006 και αργότερα τελειοποίησε τη χειρουργική του κατάρτιση με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική, αλλά και τον αθλητικό τραυματισμό, στο Τμήμα Ορθοπεδικής Χειρουργικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Αμφότεροι διατέλεσαν παίκτες μπάντμιντον, αγωνίστηκαν στην εθνική Δανίας και ο Αντρές Μπέσεν έφτασε έως το Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξης.

 «Η καθημερινή τους δουλειά είναι περισσότερο να διορθώνουν γόνατα παρά να σώζουν ζωές, αλλά είναι πάντα έτοιμοι», επεσήμανε μια πηγή στο «The Athletic». 

Δείτε επίσης: Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε επίσημα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ