Το μικρότερο μέλος των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Γερμανίδα, Λίλι Στεπχάσιους, ήταν μόλις οκτώ ετών όταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι το σκέϊτμπορντ θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8)

Σήμερα, η νεαρή πρωταθλήτρια Γερμανίας, είναι 14 ετών και αποτελεί το νεότερο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας, που θα εκπροσωπήσει την χώρα στην κορυφαία αθλητική συνάντηση του πλανήτη.

«Αυτή η κοινότητα πρόκειται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν πόσο όμορφο είναι αυτό το άθλημα», δηλώνει η μικρή Λίλι και προσθέτει: «Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι οι skateboarders είναι μια μεγάλη οικογένεια και δεν πρέπει να μπαίνουν σε ανταγωνισμό. Αλλά δεν νομίζω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έβλαψαν αυτήν την μεγάλη οικογένεια. Σε κάθε προκριματικό, ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια, για να χαρούμε ο ένας για τον άλλον».

Η Στεπχάσιους προπονείται με τον πατέρα της, Ολιβερ και τον προπονητή, Γιούργκεν Χόρβαρθ, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, μετά το σχολείο. Η Λίλι άρχισε να ασχολείται με το σκέϊτμπορντ από την ηλικία των τριών ετών και όπως κάθε πατέρας, έτσι και ο δικός της, ανησυχεί κάθε φορά που… πέφτει.

Γελώντας ο Ολιβερ Στεπχάσιους αναφέρει: «Κάθε φορά, λέει ότι μπορεί ακόμα καλύτερα», ο οποίος είναι πάντα εκεί για να επικοινωνήσει μαζί της και να την βοηθήσει να ξεπεράσει την πτώση.

Οσον αφορά στον στόχο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η νεαρή πρωταθλήτρια, αντιμετωπίζει την συμμετοχή της χωρίς πίεση και αφού εκφράζει την ελπίδα για μία θέση στην πρώτη δεκάδα, αναγνωρίζει την ανωτερότητα της Μισούγκου Οκαμότο από την Ιαπωνία: «Είναι η καλύτερη και νομίζω ότι θα νικήσει».