Μουζενίδης: Στον τελικό της σφαιροβολίας

Η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας ξεκίνησε με τον Οδυσσέα Μουζενίδη να ολοκληρώνει το έργο του στον προκριματικό της σφαιροβολίας

Ο έμπειρος αθλητής στην μία και μοναδική βολή που εκτέλεσε πέτυχε 19,20 μ. επίδοση πάνω από το όριο των 19,00 μ. και προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό.

Ο πρωταθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ, ο οποίος προκρίθηκε με την 2η επίδοση, προέρχεται από καλή σεζόν στη διάρκεια της οποίας έφτασε το ατομικό του ρεκόρ στα 19,92 μ. ο Μουζενίδης, πριν 2 χρόνια ήταν έβδομος στον αντίστοιχο τελικό στη διοργάνωση του Γκέβλε.

Μακριά από τις φετινές του επιδόσεις έμεινε ο Ιάσωνας Μαχαίρας, που ολοκλήρωσε στην 26η θέση της σφαιροβολίας με 16,82 μέτρα. Ο αθλητής είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια στα 16,60 μ.

Με τη σειρά τους η Παναγιώτα Δόση και η Δέσποινα Μαλταμπέ πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο και προκρίθηκαν στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας. Οι 2 αθλήτριες μπορεί να μην ανέβηκαν όσο ψηλά θα ήθελαν, ωστόσο το 1,78 μ., όπου πέτυχαν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

Η Δόση ξεκίνησε τον αγώνα της στο 1,73 μ. συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στο 1,78μ. κι έπειτα έκανε 3 άκυρα στο 1,82 μέτρα. Η Μαλταμπέ ξεκίνησε τον αγώνα της στο 1,68 μ. με έγκυρο άλμα, πέρασε με την πρώτη το 1,73 μ. και με την τρίτη το 1,78 μ., ενώ έπειτα απέτυχε στο 1,82 μέτρα. Στον τελικό του ύψους θα αγωνιστούν 13 αθλήτριες.

Στον αγώνα του Σαββάτου οι 2 αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις επιδόσεις του προκριματικού και να διεκδικήσουν αρχικά να βελτιώσουν τα ατομικά τους ρεκόρ. Στον προκριματικό του ύψους αγωνίστηκε και η Κωνσταντίνα Κουτσούκη, που έμεινε στο 1,68 μ. επίδοση που της έδωσε την 20η θέση στο σύνολο.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Ντέτσικας στον προκριματικό των 400 μέτρων. Ο αθλητής  του Λευτέρη Μπότσαρη έτρεξε στην πέμπτη σειρά και τερμάτισε πέμπτος σε 47.36 για να προκριθεί στον αυριανό ημιτελικό. Ο νεαρός κατάφερε να ξεπεράσει το ατομικό του 47.43, που ήταν και το βασικό ζητούμενο για εκείνον.

Στον προκριματικό των 400 μ. αγωνίστηκε η Νοράγια Τζόνσον, που όμως δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε. Η νεαρή τερμάτισε στην 2η προκριματική σειρά σε 56.67 και κατέλαβε την 25η στο σύνολο των προκριματικών σειρών.