Νίκη του Ντουπλάντις στο Diamond League του Γιουτζίν

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις, Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ έμεινε μακριά από τις πολύ υψηλές του πτήσεις.

Ο νεαρός Σουηδός επικοντιστής, επιχείρησε ανεπιτυχώς τρεις φορές να ξεπεράσει τα έξι μέτρα και επτά εκατοστά, ενώ δεύτερος κατετάγη ο Αμερικανός, Κρίστοφερ Νίλσεν, καθώς απέτυχε να υπερβεί τα 5.91μ.

«Η νίκη ήταν το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά θα έλεγα ψέματα, εάν υποστήριζα ότι δεν είμαι πικραμένος που απέτυχα στα 6.07 μέτρα. Ενιωσα ότι ήταν πολύ πιθανό. Εκανα τρία καλές προσπάθειες, αλλά δεν ήταν για σήμερα. Οταν αρχίζεις να ανεβαίνεις σε αυτά τα ύψη, όλα εξαρτώνται από λίγα εκατοστά», σχολίασε μετά τον αγώνα ο «Μόντο».

Παράλληλα, η Αμερικανίδα, Βαλαρί Αλμαν, Ολυμπιονίκης στην δισκοβολία, κυριάρχησε εύκολα με βολή στα 68.35μ. στην πέμπτη προσπάθειά της, ενώ στο ύψος, επικράτησε η Ουκρανή άλτρια, Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, υπερβαίνοντας τα δύο μέτρα.

Στους δρόμους μεσαίων αποστάσεων, ο Κενυάτης Ολυμπιονίκης, Τζόσουα Τσεπτεγκέϊ νίκησε τον Αιθίοπα, Μιλκέσα Μενγκέσα στα 5.000 μέτρα, ενώ στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών, η Εϊγκαγέχου Ταγέ, έκανε την έκπληξη, αφήνοντας δέυτερη την συμπατριώτισσα της και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Λετεσενμπέτ Γκίντεϊ.

Δείτε επίσης: Ο Αντσελότι και ο άλλοι έξι νικητές παίκτες-προπονητές