Νις: Ανακοίνωσε Φαβρ, αναμένεται η ανακοίνωση Γκαλτιέ από την Παρί ΣΖ

 Ο Ελβετός Λουσιάν Φαβρ ανακοινώθηκε σήμερα (27/6) ως προπονητής της Νις, θέση που είχε στο παρελθόν από το 2016 έως το 2018, στη θέση του Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν. 

«Ο Κριστόφ Γκαλτιέ δεν διαχειρίζεται πλέον την πρώτη ομάδα της Νις. Αυτή τη Δευτέρα, η επανέναρξη της ομάδας γίνεται από τον Λουσιάν Φαβρ, την επιστροφή του οποίου ο σύλλογος με υπερηφάνεια ανακοινώνει», ανέφερε η ανακοίνωση της Νις.

Ο Φαβρ, ο οποίος είναι 64 ετών, έμεινε χωρίς σύλλογο μετά την αποχώρηση από την Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Δεκέμβριο του 2020.

Μαζί του, η Νις τερμάτισε τρίτη τη σεζόν 2016-2017, πριν από μια λιγότερο λαμπρή σεζόν 2017-2018 που τελείωσε στην 8η θέση.

«Είμαι απόλυτα χαρούμενος που ο Λουσιάν Φαβρ έρχεται μαζί μας. Είναι ένας έμπειρος προπονητής, ο οποίος γνώρισε επιτυχίες στην Μπουντεσλίγκα, αλλά και εδώ στη Νίκαια», δήλωσε ο Τζιμ Ράτκλιφ, ιδιοκτήτης του συλλόγου και του ομίλου Ineos.

«Παντού έχει προκαλέσει σεβασμό και θαυμασμό. Ο τρόπος που αναπτύσσει τις ομάδες του μας ευχαριστεί και ανταποκρίνεται απόλυτα στο όραμα που έχουμε στην Ineos για το στυλ παιχνιδιού που θέλουμε για την Νις», πρόσθεσε ο Άγγλος δισεκατομμυριούχος.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε επίσης την άφιξη μαζί με τον Φαβρ των Κριστόφ Μουλέν και Αριάν Πεσό, «οι οποίοι συμπληρώνουν το σημερινό επιτελείο της πρώτης ομάδας».

Η ομάδα της Ριβιέρα ξανάρχισε τις προπονήσεις το πρωί της Δευτέρας, κεκλεισμένων των θυρών. 

 Η άφιξη στην Κυανή Ακτή του Λουσιάν Φαβρ θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την επικείμενη  άφιξη του Κριστόφ Γκαλτιέ στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Δείτε επίσης: Γ. Στόλτενμνπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα αυξήσει σε πάνω από 300.000 τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας