Ντόρις Μπερκ: Η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος που θα εκφωνήσει τελικούς του ΝΒΑ!

Η Ντόρις Μπερκ έχει αφήσει τη δική της ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας και του ΝΒΑ ειδικότερα. Έχει σχολιάσει αμέτρητους αγώνες για χάρη του μεγαλύτερου αθλητικού μέσου των ΗΠΑ, το «ESPN» και οι γυναίκες συνάδελφοι της, την χαρακτηρίζουν ως GOAT (καλύτερη όλων των εποχών). Πλέον, το όνομα της θα έχει «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του σπορ αλλά και της δημοσιογραφίας. 

Η 54χρονη δημοσιογράφος/παρουσιάστρια, λοιπόν, θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα περιγράψει σειρά τελικών περιφέρειας αλλά και τελικών του ΝΒΑ, στις ΗΠΑ για χάρη του ραδιοφωνικού σταθμού του ESPN

propoli

Σε έναν, κατά κύριο λόγο, ανδροκρατούμενο χώρο (αν και υπάρχουν πολλές γυναίκες δημοσιογράφοι/παρουσιάστριες που ασχολούνται ενεργά με το NBA), η Ντόρις Μπερκ γράφει τη δική της ιστορία καθώς αποδεικνύει ότι η σκληρή δουλειά και οι γνώσεις, δεν έχουν σχέση με το φύλο.  

Η 54χρονη, έχει υπάρξει αρκετές φορές, ως courtside reporter (ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου) σε αγώνες του ΝΒΑ αλλά και τελικούς, όμως ποτέ δεν έχει περιγράψει κάποιον αγώνα. Πλέον, θα το κάνει και αυτό! Ένα σπουδαίο επίτευγμα για μια σπουδαία δημοσιογράφο!  

Η Ντόρις Μπερκ, που έχει υπάρξει και παίκτρια, έχει γράψει πολλά «χιλιόμετρα» στη δημοσιογραφία από το 1990, όταν και άρχισε τα πρώτα της βήματα και έχει καλύψει αγώνες του WNBA, του ΝΒΑ, αλλά και του κολεγιακού μπάσκετ. 

Υπήρξε η πρώτη γυναίκα σχολιάστρια σε αγώνα των Νικς, το 2018 πήρε το βραβείο «The Curt Gowdy Media Award» από το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame (δίνεται σε δημοσιογράφους που ξεχωρίζουν με τη δουλειά τους), ενώ από το 2011 βρίσκεται ανελλιπώς και στα… ΝΒΑ 2Κ (το επίσημο παιχνίδι της λίγκας για παιχνιδομηχανές)! 

Δείτε επίσης: NBA: Έστειλαν τη σειρά σε 7ο παιχνίδι οι Ράπτορς, μια ομάδα μόνος του ο Λέοναρντ

Loading