ΝΒΑ: Συσκευές αυτοδιάγνωσης COVID-19 και την καινούρια σεζόν

Το ΝΒΑ στρέφεται στις συσκευές αυτοδιάγνωσης ως την κύρια μέθοδο ανίχνευσης της COVID-19 τη φετινή σεζόν, ανακοινώνοντας ότι θα χρησιμοποιεί τεστ κατασκευασμένα από την Cue Health

Το ΝΒΑ διεξήγαγε ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα με το συγκεκριμένο σύστημα την περασμένη σεζόν, και δεδομένου του αναφερόμενου ποσοστού εμβολιασμού στο πρωτάθλημα περίπου 96%, αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει και την αγωνιστική περίοδο 202122.

Και οι 30 ομάδες και οι διαιτητές θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα Cue, το οποίο θα συμπληρωθεί με εργαστηριακές δοκιμές, όπως κρίνεται απαραίτητο, ανέφερε το ESPN.

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μέσα σε 20 λεπτά. Η πλατφόρμα του Cue είναι ένα εγκεκριμένο από τον FDA μοριακό διαγνωστικό τεστ για χρήση στο σπίτι, χωρίς ιατρική συνταγή και χωρίς επίβλεψη ιατρού ή ιατρική συνταγή.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του πρωταθλήματος, οι μη εμβολιασμένοι αθλητές θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ τις ημέρες που έρχονται σε άμεση επαφή με άλλους παίκτες ή το προσωπικό της κατηγορίας 1 και να συμμετέχουν σε εργαστηριακά τεστ την ημέρα του αγώνα.

Δείτε επίσης: ΝΒΑ – Ασταμάτητοι οι Μπακς ενάντια στην Οκλαχόμα: Σημείωσαν 130 πόντους, χρόνο συμμετοχής και ο Καλαϊτζάκης

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr