Ο Αϊτκεν θέλει να εκμεταλλευθεί την δημοφιλία του

Ο Βρετανό-κορεάτης οδηγός αυτοκινήτων, Τζακ Αϊτκεν, ο οποίος έγινε κάτι σαν… ήρωας στην Νότια Κορέα μετά το περυσινό ντεμπούτο του στην Φόρμουλα Ενα, ελπίζει να χρησιμοποιήσει την δημοφιλία του, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ομάδων που θέλουν να αξιοποιήσουν την αγορά της ανατολικής Ασίας.

    Ο Αϊτκεν, έκανε το ντεμπούτο του στην F1 με την Williams στο Grand Prix του Σακχίρ, ως αντικαταστάτης του Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος αντικατέστησε τον Λιούϊς Χάμιλτον στην Mercedes, όταν ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε «θετικός» στον κορονοϊό.

    «Υπήρχε μια μεγάλη ανταπόκριση -περισσότερο από ό,τι περίμενα- η οποία ήταν καταπληκτική, επειδή παραδοσιακά η Φόρμουλα Ενα, δεν ήταν τόσο δημοφιλής στην Κορέα», δήλωσε στην «South China Morning Post», ο γεννημένος στο Λονδίνο από Σκωτσέζο πατέρα και Κορεάτισσα μητέρα, ενώ πρόσθεσε: «Το ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι ακόμη μικρό. Έχουμε πολλούς Κορεάτες φιλάθλους που έρχονται σε επαφή με τον χώρο και περισσότερους που παρακολουθούν τους αγώνες λόγω της παρουσίας μου. Με ρωτούν διαρκώς να μάθουν λεπτομέρειες. Είναι σαφές, ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν είναι φθηνός. Ωστόσο, οι αγορές στην Ανατολή είναι πολύ ελκυστικές και η Κορέα είναι σίγουρα ψηλά στη λίστα. Εάν οι κατασκευαστές μπορούν να με χρησιμοποιήσουν για να γίνουν πιο εμπορεύσιμοι, αυτό είναι θα ένα πραγματικό πλεονέκτημα».

Γιώργος Διακογιάννης

©Πηγή: amna.gr