Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Μια ιστορία που -εφόσον αποδειχτεί ότι ισχύει- θα μνημονεύεται για χρόνια ως παράδειγμα διασυρμού του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Ιστοσελίδα στο Ισραήλ αναφέρει ότι ο Ατρόμητος πλαστογράφησε την υπογραφή του Ταλ Κάχιλα, ώστε να φανεί ότι αποδέχτηκε τη λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει. Το πιο κωμικό απ΄ όλα, όμως, είναι ότι κάποιος προσπάθησε να αποσπάσει τη υπογραφή του Ισραηλινού στόπερ σε έγγραφο το οποίο του παρουσίασε ως κλήση παρκαρίσματος!
«Τα έγγραφα αποδέσμευσης του Κάχιλα πλαστογραφήθηκαν, αφού υπέγραψε κλήση για παρκάρισμα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. O 28χρονος Κάχιλα αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 και έπαιξε σε 10 ματς με τον Ατρόμητο σε όλες τις διοργανώσεις. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Sport1, την 1η Αυγούστου 2020 ενημερώθηκε από το σύλλογο ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν κι ενώ του οφείλονταν οι δύο τελευταίες δόσεις του συμβολαίου του, συνολικά 20.000 ευρώ. Περίπου ένα δεκαήμερο αργότερα, έφτασε στην Αθήνα ο πατέρας του (και παλιός παίκτης της Μπεϊτάρ), Εχούντ Κάχιλα, ο οποίος συναντήθηκε σε καλό κλίμα με διοικητικά στελέχη του Ατρόμητου. Η πλευρά του συλλόγου τον ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τρεις ελληνικούς συλλόγους για να τον παραχωρήσουν. Παρόλα αυτά, τον έστειλαν να προπονείται μόνος. Η κατάσταση περιπλέχθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όταν ο Έλληνας δικηγόρος που προσέλαβε ο Κάχιλα και έχει θητεύσει -όπως υποστηρίζει η Sport1- ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην ΕΠΟ, τον ενημέρωσε ότι με βάση τα αρχεία της Ομοσπονδίας θεωρείται ελεύθερος καθώς έχει υπογράψει ο ίδιος την αποδέσμευσή του. Συνεπώς, δεν δικαιούται περαιτέρω αποζημίωσης. Σύμφωνα με την ενημέρωση του δικηγόρου από την ΕΠΟ, υπάρχει λύση συμβολαίου υπογεγραμμένη από τον παίκτη στις 20 Αυγούστου.
Το περιβάλλον του παίκτη (με πληροφορίες που άντλησε η Sport1), υποστηρίζει ότι πριν από τέσσερις μήνες ο Ταλ Κάχιλα πήρε κλήση για παράνομο παρκάρισμα και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από το όχημά του. Ο team manager του Ατρόμητου του ζήτησε να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να υπογράψει πάνω στο έντυπο έτσι ώστε να πληρώσει το πρόστιμο και πάρει πίσω τις πινακίδες. Ο παίκτης συμπλήρωσε τα στοιχεία του, αλλά αρνήθηκε να βάλει υπογραφή επειδή ήταν στην ελληνική γλώσσα και αγνοούσε το περιεχόμενό του. Το ίδιο έγγραφο παρουσιάστηκε αργότερα ως αποδεικτικό στοιχείο λύσης της συνεργασίας και μάλιστα είχε προστεθεί μία χειρόγραφη παράγραφος η οποία προέβλεπε την «άμεση και άνευ όρων αποδέσμευση του παίκτη από τον σύλλογο»!
Ο δικηγόρος ήλθε σε επαφή με εκπροσώπους του Ατρόμητου οι οποίοι ισχυρίζονται ότι στις 29 Αυγούστου ο Κάχιλα ήταν παρών στα γραφεία της ΕΠΟ και υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου. Όμως ο ποδοσφαιριστής παρουσίασε ως αποδεικτικό στοιχείο τις υπηρεσίες εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του, που αποδεικνύουν το αντίθετο. Υποστηρίζει μάλιστα ότι την ίδια ημέρα επικοινώνησε με διευθυντικό στέλεχος της ΠΑΕ Ατρόμητος για να διαπραγματευτεί το ζήτημα της αποζημίωσής του.
Η υπόθεση δείχνει να έχει μέλλον, καθώς ο παίκτης δηλώνει αποφασισμένος να προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα, ενώ αναμένεται η επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ Ατρόμητος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ