Ο Μπέκερ απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία και τρόπαια του Wimbledon

Ο παλαίμαχος πρωταθλητής του τένις, Μπόρις Μπέκερ, απέφυγε να παραδώσει περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των τροπαίων του στο μονό του Wimbledon πριν και μετά την πτώχευσή του το 2017, σύμφωνα με όσα ανέφερε δικαστήριο του Λονδίνου τη Δευτέρα (21/3)

Ο 54χρονος νικητής έξι Grand Slam, ο οποίος παρακολούθησε την έναρξη της δίκης του στο «Southwark Crown Court», βρίσκεται αντιμέτωπος με 24 κατηγορίες βάσει του νόμου περί «αφερεγγυότητας», που σχετίζονται με την περίοδο απ’ τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Μπέκερ, πρώην νο1 στον κόσμο που κέρδισε το Wimbledon τρεις φορές, αρνήθηκε τις κατηγορίες και η δίκη που μόλις ξεκίνησε αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης επικαλέστηκαν την εισαγγελέα Ρεμπέκα Τσάλκλεϊ η οποία υποστήριξε πως ο Μπέκερ «ενήργησε ανέντιμα σε σχέση με ορισμένα από τα περιουσιακά του στοιχεία. Ο κ. Μπέκερ το έκανε αυτό τόσο πριν όσο και μετά την ημερομηνία της πτωχευτικής του συμφωνίας, καθώς δεν αποκάλυψε ή δεν παρέδωσε περιουσιακά στοιχεία ή πράγματα αξίας».

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν εννέα κατηγορίες για μη παράδοση τροπαίων και βραβείων και επτά για απόκρυψη περιουσίας αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

«Τα θέματα συνοψίζονται σε καθημερινά ζητήματα ανεντιμότητας. Αυτό είναι το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης», είπε η εισαγγελέας.

Η δικαστής Ντέμπορα Τέιλορ τόνισε από την πλευρά της προς την κριτική επιτροπή να αφήσει κατά μέρος τυχόν προκαταλήψεις και να αγνοήσει τη διασημότητα του Μπέκερ ο οποίος χρεοκόπησε στις 21 Ιουνίου 2017.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ