Ο Ντάβιντε Φρατέζι μετατράπηκε στον απρόσμενο ήρωα της Ίντερ, σκοράροντας το καθοριστικό γκολ της νίκης με 2-1 επί της Μπάγερν Μονάχου στο Μόναχο, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League. Μία νίκη με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος για τον 25χρονο μέσο, ο οποίος αντιμετώπισε προσωπική απώλεια, καθώς η γιαγιά του έφυγε από τη ζωή μόλις μία μέρα πριν τον αγώνα.
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες είχε ανοίξει το σκορ για τους «νερατζούρι» στο 38’, όμως ο Τόμας Μίλερ ισοφάρισε στο 85’ για την Μπάγερν. Ο Φρατέζι, που μπήκε ως αλλαγή στο 74’, έδωσε ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, χαρίζοντας στην Ίντερ ένα πολύτιμο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Μιλάνο.
«Πάντα πίστευα ότι το μεγαλύτερό μου προσόν είναι η νοοτροπία μου. Όμως βρέθηκα σε μία κατάσταση που με έβγαλε από τον δρόμο μου», δήλωσε συγκινημένος ο Ιταλός μέσος στην Inter TV. «Ήμουν πολύ δεμένος με τη γιαγιά μου. Δεν ήμουν συνηθισμένος να τη βλέπω έτσι. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά ξέρω ότι κάπως είναι μαζί μου απόψε. Ίσως με ενθαρρύνει από εκεί πάνω.»
Ο Φρατέζι χαρακτήρισε το αποτέλεσμα εξαιρετικό, ειδικά μετά την ισοπαλία με την Πάρμα (2-2) το περασμένο Σάββατο για τη Serie A, τονίζοντας ωστόσο ότι η ομάδα πρέπει να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της. «Θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε ακόμα περισσότερο στη ρεβάνς και πρέπει να το κάνουμε με ποιότητα, όπως καταφέραμε στο δεύτερο γκολ σήμερα. Πρέπει να παίξουμε καλά και να είμαστε αδίστακτοι.»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
