Ο Ηρακλής στην τρίτη κατηγορία μέσω… Αμπελοκήπων

Η συμφωνία του Ηρακλή με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων πήρε επίσημο χαρακτήρα μέσα από μια παρουσίαση που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και είχε την υπογραφή του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου.

Μαζί του και ο επικεφαλής του Ηρακλή Αμπελοκήπων, Γιάννης Ζαντόπουλος, κι ο Κώστας Ιωακειμίδης, επί σειρά ετών παράγοντας του Ηρακλή και μέλος της επιτροπής που ηγείται αυτή την περίοδο του «κυανόλευκου» ποδοσφαίρου.

«Όπως γνωρίζει το πανελλήνιο, είμαι Ηρακλειδέας από τότε που γεννήθηκα. Δυστυχώς, η ομάδα μας υπέστη για τρίτη φορά στην ιστορία της έναν άδικο εξωαγωνιστικό υποβιβασμό και φτάσαμε να αγωνιζόμαστε στην τελευταία κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος», είπε ξεκινώντας ο Θόδωρος Καράογλου. Και πρόσθεσε: «Μετά από ώριμες σκέψεις, αποφασίσαμε να στηρίξουμε μια ομάδα, που ονομάζεται Ηρακλής, φορά τα “κυανόλευκα” και έχει το ίδιο έμβλημα, διαθέτει επί 20 χρόνια έναν νοικοκύρη πρόεδρο, είναι ένα σωματείο που δεν χρωστά και με τη στήριξη του Ηρακλή θα κάνει περίπατο στην προσπάθεια για άνοδο στη δεύτερη κατηγορία, μετά από την αναμενόμενη αναδιάρθρωση από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ως Σωματεία, ταιριάζουμε στη φιλοσοφία, συμφωνήσαμε εύκολα, δηλώσαμε δύο έδρες, το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και το Καυτανζόγλειο, και δύο προπονητικά κέντρα, το προπονητήριο των Αμπελοκήπων και τη Μίκρα. Το διοικητικό συμβούλιο θα ενισχυθεί με παράγοντες του Ηρακλή και με τον Θόδωρο Δρακόπουλο να αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Με τη συνδρομή των ανθρώπων του Ηρακλή η ομάδα θα ενισχυθεί με δυνατές μεταγραφικές κινήσεις. Ο Ηρακλής επανέρχεται δυναμικά και με τη βοήθεια των εκατοντάδων χιλιάδων Ηρακλειδέων ανά την Ελλάδα, θα ανεβούμε στη Β΄ Εθνική και τότε θα συστήσουμε τη νέα ΠΑΕ Ηρακλής».

Ο Γιάννης Ζαντόπουλος σημείωσε: «Αναλαμβάνουμε το τεράστιο βάρος της προσπάθειας να ξαναφτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που πρέπει και δικαιούται. Καταβάλλαμε έναν τεράστιο αγώνα για να φτάσουμε στη συμφωνία και να προλάβουμε την έναρξη αυτής της σεζόν. Όλος ο Ηρακλής πρέπει να γίνει μια γροθιά και αυτό το συμβολίζει η παρουσία του Θόδωρου Δρακόπουλου κοντά μας, ο οποίος μας προσέφερε και σημαντική οικονομική ενίσχυση. Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχουν “εγώ” και προσωπικές επιδιώξεις. Θα τα δώσουμε όλα για μια ιδέα: για να φέρουμε άμεσα τον Ηρακλή στη Super League 2 και έπειτα στη Super League 1, όπου ανήκει. Θα δώσουμε τεράστιο αγώνα για να πετύχουμε».

Τέλος, ο Κώστας Ιωακειμίδης είπε: «Τώρα, λαμβάνει σάρκα και οστά μέσα από το μνημόνιο, που συνυπογράψαμε. Θα συμπορευθούμε με σκοπό την άνοδο και όλες οι δυνάμεις του Ηρακλή θα πρέπει να βοηθήσουν και να αγκαλιάσουν αυτήν την προοπτική. Θα ενισχύσουμε μεταγραφικά το υπάρχον αγωνιστικό υλικό, αλλά εκφράζουμε την παράκληση για οικονομική συνδρομή από όλους, με κάθε τρόπο. Με κατάθεση στον λογαριασμό της ομάδας, με χορηγίες ή διαφημίσεις. Ευχαριστούμε τον νομικό Σάκη Ελευθεριάδη για τη σύνταξη του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και εύχομαι του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ για να ανακοινώσουμε στη σύσταση της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης 2021».

Γ. Ζαχαριάδης

©Πηγή: amna.gr