«Ο Μαραντόνα πιο σημαντικός από τον Σαν Τζενάρο στη Νάπολι»

 
    Χιλιάδες φίλοι της Νάπολι συγκεντρώθηκαν έξω από το San Paolo, πριν από τον αγώνα της Νάπολι με την Ριέκα (2-0) στο Europa League, για να τιμήσουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τραγουδώντας το γνωστό «ho visto maradona» (είδα τον Μαραντόνα) των μεγάλων θριάμβων που γνώρισαν οι «παρτενοπέι». Αργότερα στο γήπεδο όλοι οι παίκτες και ο Ρενάτο Γκατούζο παρουσιάστηκαν φορώντας τη φανέλα με το νούμενο «10». Και μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ιταλός προπονητής, συγκινημένος θυμήθηκε: 

    «Ο Μαραντόνα και εγώ, πόσες όμορφες αναμνήσεις. Δειπνήσαμε μαζί πολλές φορές, πέθανε, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα πεθάνει ποτέ. Έκανε τόσα πολλά εξαιρετικά πράγματα, ίσως έκανε ένα λάθος στην ιδιωτική του ζωή, αλλά θα μείνει πάντα ζωντανός. Ήδη από χθες  (σ.σ: προχθές) θα μπορούσε κάποιος να δει ότι η πόλη είχε έναν διαφορετικό αέρα», είπε ο Γκατούζο.

    «Ο Ντιέγκο είναι ένας θρύλος, είναι από έναν άλλο πλανήτη. Θα μείνει πάντα μαζί μας. Θα κάνει τώρα παρέα με πολλούς άλλους, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής μου. Τώρα πρέπει να εργαστούμε και να συνεχίσουμε έτσι, στην πόλη θα μιλάμε για πάντα για τον Ντιέγκο. Αυτός έκανε έναν λαό να ονειρευτεί, εδώ είναι πιο σημαντικός από τον Σαν Τζέναρο (σ.σ: πολιούχος και άγιος της πόλης) και πολλοί άνθρωποι φέρουν το όνομά του. Ελπίζουμε να κερδίσουμε ένα σημαντικό τρόπαιο και να το αφιερώσουμε σε αυτόν», πρόσθεσε ο Ιταλός προπονητής.
 

Αντ. Βαζογιάννης

©Πηγή: amna.gr