Ο Ολυμπιακός «σκουπίζει» τον Πανιώνιο και προκρίνεται στα ημιτελικά

Ο Ολυμπιακός «σκουπίζει» τον Πανιώνιο και προκρίνεται στα ημιτελικά

Σε μία αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από δύο διακοπές και εκκένωση μέρους της εξέδρας, ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από το κλειστό της Γλυφάδας, «σκουπίζοντας» τη σειρά με τον Πανιώνιο και παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλέι οφ στην Greek Basketball League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 91-85 των «κυανέρυθρων» και πλέον επικεντρώνονται στα πλέι οφ της Euroleague, όπου περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο που θα καταλάβει την 8η θέση μέσα από τη διαδικασία των Play In.

Η αναμέτρηση διεκόπη αρχικά στο 17΄ όταν άνθρωποι του Ολυμπιακού κατήγγειλαν ότι οπαδός του Πανιωνίου έφτυσε τον Σάσα Βεζένκοβ, ενώ ακολούθησε και δεύτερη διακοπή στο 39΄, μετά από υβριστικά συνθήματα και ρίψη αντικειμένων. Οι διαιτητές της αναμέτρησης ζήτησαν την εκκένωση του πέταλου, κάτι που έγινε για να ολοκληρωθεί το ματς.

Κορυφαίος των νικητών ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος σημείωσε τους 18 από τους 23 συνολικά πόντους του στην πρώτη περίοδο, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και 13 ο Σακίελ ΜακΚίσικ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν επίσης θετικός με 6 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

Από τον Πανιώνιο ξεχώρισε ο Ντέβιν Ντέιβις με 17 πόντους, ενώ 16 πόντους μέτρησε ο Ντέβιν Κάναντι και 15 ο Λάντρι Νόκο. Με νταμπλ νταμπλ τελείωσε τον αγώνα ο Ράιαν Γούλριτζ (11π., 13ρ., 7ασ.).

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 40-44, 57-72, 85-91

Ο Ολυμπιακός εξαργύρωσε στη σημερινή αναμέτρηση το «δεμένο» παιχνίδι του σε άμυνα και επίθεση, όταν και «οικοδόμησαν» διψήφιες διαφορές. Στην εκκίνηση της αναμέτρησης, η άμυνα των Πειραιωτών κράτησε τον Πανιώνιο κάτω από τους 20 πόντους και με τον Φουρνιέ να σκοράρει κατά ριπάς, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να γράψουν στο 10΄ το 18-28. Με νέο αμυντικό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε στο 30΄ ένα μαξιλαράκι ασφαλείας 15 πόντων (57-72) που του επέτρεψε να αντέξει στην αντεπίθεση του Πανιωνίου στο τέταρτο δεκάλεπτο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Λόρτος, Τσάνταλη

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γούλριτζ 11, Ρέι 9 (2), Τσαλμπούρης 4, Σαλούστρος, Νόκο 15, Μιλεντίγεβιτς 3 (1), Κακλαμανάκης 10, Ντέιβις 17 (1), Κάναντι 16 (4), Γκίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ουίλιαμς-Γκος 14, Βεζένκοβ 11 (1), Μιλουτίνοβ 6, Φουρνιέ 23 (4), Λαρεντζάκης 4, Λι 2, Ντόρσεϊ 3 (1), Πίτερς 6, ΜακΚίσικ 13 (3).

Loading

Play