Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δήλωσε ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FA) πρέπει να προσλάβει περισσότερες γυναίκες για να εργαστούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών.
Την παραπάνω πρόταση ο Σάουθγκεϊτ την έκανε έπειτα από παρότρυνση της κόρης του, όπως ανέφερε ο ίδιος.
Η εθνική ανδρών της Αγγλίας έχει αυτή τη στιγμή μόνο δύο γυναίκες, μεταξύ των 40 ατόμων που βοηθούν στην προετοιμασία της ομάδας.
«Δεν το έχουμε καταφέρει» είπε ο Σάουθγκεϊτ στο συνέδριο της Royal Television Society στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας. «Στο πλαίσιο της FA είναι 38% νομίζω γυναίκες. Η κόρη μου είπε: “Ω, αυτό είναι καλό, μπαμπά;”».
Ο Σάουθγκεϊτ πρόσθεσε ότι η αλλαγή στάσης απέναντι στο γυναικείο ποδόσφαιρο πρέπει να αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς του αθλήματος.
«Είναι πολύ πιο αποδεκτό για τα κορίτσια να παίζουν τώρα, υπάρχουν περισσότερες ομάδες και σύλλογοι. Οι μπαμπάδες είναι τώρα ενθουσιασμένοι με αυτό. Υπάρχει πραγματικός ενθουσιασμός γι’ αυτό», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
«Αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που βρισκόμαστε με ποικιλία προσωπικού στην ομάδα. Έχουμε προσωπικό 40 ατόμων, οπότε με δύο γυναίκες δεν είμαστε κοντά στο σημείο που θα έπρεπε να είμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάουθγκεϊτ.
- Η μουσική: Μια αποτελεσματική λύση κατά της μοναξιάς
 - Σφοδρές πλημμύρες στις κεντρικές Φιλιππίνες λόγω τυφώνα Καλμάγκι – Τουλάχιστον δύο νεκροί
 - Το σχέδιο Τραμπ για τη δημιουργία διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στη Γάζα: Επιβολής και όχι ειρηνευτικής αποστολής
 - Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην πλατεία Βάθη: Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
 - Αναβολή της 10ης Συνόδου της Αμερικής για το 2026 λόγω προκλήσεων στην περιοχή
 
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
 ![]()
						
  