Ο Βασίλης Σπανούλης νέος προπονητής στην Εθνική

Ο Βασίλης Σπανούλης ανοίγει νέο κεφάλαιο στην τεράστια διαδρομή του στο μπάσκετ. Μετά από 11 χρόνια στα παρκέ με τη φανέλα της εθνικής μας ομάδας, αναλαμβάνει να την υπηρετήσει πλέον από το πόστο του προπονητή. Πρώτη μεγάλη πρόκληση η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο του Βασίλη Σπανούλη και της Εθνικής ομάδας. Μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού. Μετά τον κύκλο που έκλεισε τον Σεπτέμβρη του 2015 στο Ευρωμπάσκετ της Λιλ, έπειτα από 11 συναπτά έτη, 146 συμμετοχές και τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ανοίγει σήμερα ένας άλλος. Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στην Εθνική. Αυτή τη φορά ως προπονητής της.

propoli

«Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ανδρών. Ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ευάγγελο Λιόλιο, και οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια», αναφέρει η ΕΟΚ.

Αποστολή του Σπανούλη είναι να συσπειρώσει ξανά την Εθνική ενόψει των δύο μεγάλων προκλήσεων που έχει μπροστά της. Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά του ερχόμενου καλοκαιριού. Και τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ του 2025, τα προκριματικά του οποίου θα αρχίσουν το Φεβρουάριο. Είναι δεδομένο ότι ξέρει τον τρόπο.

Η επίσημη παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη ως νέος ομοσπονδιακός προπονητής θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης.

Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Ο Πούτιν σφάλλει αν ποντάρει στην κόπωση των Δυτικών

Loading