Μπορεί να είναι 12.000 χιλιόμετρα μακριά ωστόσο τρομοκρατούν τους Ταλιμπάν. Ο λόγος για μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου αποτελούμενη από… Αφγανές.
Η Μελβούρνη Βίκτορι (Melbourne Victory Afghan Women Team) έγινε δεκτή σε ένα αυστραλιανό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. «Μια ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα η Μελβούρνη, ομάδα που βοηθάει τις Αφγανές, μετά τον αγώνα με την Μπάφαλο Κλαμπ.
Μια περίεργη επιστροφή στην κανονικότητα, αφού αρκεί να σημειωθεί ότι, οι παίκτριες δεν είχαν στο πίσω μέρος της φανέλας τα επώνυμά τους, από φόβο για αντίποινα από τους Ταλιμπάν εναντίον των οικογενειών τους, αλλά απλά τη σημαία του Αφγανιστάν.
Η ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση τον Φεβρουάριο και έκανε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Το καλύτερο είναι ότι μπόρεσαν να παίξουν μαζί. Ως ομάδα διασκέδασαν και επέστρεψαν για να παίξουν ποδόσφαιρο», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας από το Αφγανιστάν, Τζεφ Χόπκινς.
Δείτε επίσης: Καλαφάτης: «Λύσαμε τα θέματα για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ σύγχρονο γήπεδο»
- Εντυπωσιακή πρόοδος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας
- «Κιβωτός του Κόσμου»: Στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα – Το βούλευμα για κατάχρηση και ξέπλυμα χρήματος
- Ακραία καιρικά φαινόμενα: 13,6 εκατομμύρια εκτοπισμένοι το 2025
- Φονικά πλήγματα στη βόρεια Ουκρανία: Δύο νεκροί και επτά τραυματίες
- Κλιματική αλλαγή: Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών παγκοσμίως
![]()

