Οι δηλώσεις Σεφτσένκο και Σάουθγκεϊτ μετά την «τεσσάρα» της Αγγλίας επί της Ουκρανίας

Τα «λιοντάρια» ήταν ασταμάτητα στον προημιτελικό του EURO 2020 με την Ουκρανία, την οποία κέρδισαν με 4-0. «Αυτό το βουνό ήταν πολύ υψηλό για το ανέβουμε», δήλωσε ο προπονητής της Ουκρανίας Άντρι Σεφτσένκο μετά το τέλος του αγώνα.

«Νομίζω ότι οι μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν βασικό ρόλο στο παιχνίδι. Δεν αντιμετωπίσαμε καλά τις ψηλές μπάλες, η Αγγλία έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, ήταν δύσκολο για εμάς. Σε γενικές γραμμές παίξαμε το ποδόσφαιρό μας, δεν γυρίσαμε την πλάτη στις αρχές μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα, αλλά αυτό το βουνό αποδείχθηκε πολύ ψηλό για να το ανέβουμε. Μάλλον είναι λίγο νωρίς για να ανεβαίνουμε τέτοια βουνά», δήλωσε ο Σεφτσένκο, ο οποίος πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι χάσαμε τον Κριβτσόφ (λόγω τραυματισμού) έπαιξε ρόλο, φυσικά, επειδή είναι έμπειρος αμυντικός και είναι καλός στον αέρα. Έπρεπε να αλλάξουμε σε τέσσερις πίσω. Βασικά, η αλλαγή ενός σχηματισμού δεν είναι δύσκολη γι΄ αυτήν την ομάδα. Η ομάδα μας μπορεί να αλλάξει θέσεις γρήγορα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες καταλαβαίνουν πολύ καλά τη δομή του παιχνιδιού. Αλλά το γεγονός ότι χάσαμε έναν παίκτη που θα μπορούσε να ασκήσει κάποια πίεση στον αντίπαλο στον αέρα ήταν ιδιαίτερα εμφανές στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο Σεφτσένκο δήλωσε επίσης πως πιστεύει ότι η εθνική Ουκρανίας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και ξεπέρασε τον εαυτό της σε αυτό το EURO.

«Νομίζω ότι κάναμε ένα υπέροχο τουρνουά. Και πάλι, η ομάδα είχε το δικό της στυλ. Αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον τρόπο παιχνιδιού της, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τον αντίπαλο. Από αυτή την άποψη, η ομάδα έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Τα παιδιά έκαναν ό, τι μπορούσαν και θέλω να τους ευχαριστήσω γι΄ αυτό σήμερα», δήλωσε ο Ουκρανός ομοσπονδιακός τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης:

«Το να έρθεις εδώ (Ρώμη), να προετοιμαστείς διαφορετικά, να παίξεις σε ένα ιστορικό γήπεδο μια νύχτα που ήταν όμορφη για ποδόσφαιρο με τον καιρό που επικρατούσε, ενέπνευσε τους παίκτες. Έπιασαν φανταστική απόδοση, όχι μόνο οι παίκτες που ξεκίνησαν αλλά και κι εκείνοι που μπήκαν αλλαγή. Διατήρησαν την ορμή και καταφέραμε να βγάλουμε χωρίς απώλεια το ματς, ως προς τους παίκτες που έπαιζαν με κίτρινη κάρτα, όπως και κάποιους που έφεραν χτυπήματα».

«Όταν κοιτάζω τους ανθρώπους που βρίσκονται στη λίστα των προπονητών της Αγγλίας, ο Σερ Μπόμπι (Ρόμπσον) και ο Σερ Αλφ (Ράμσεϊ) και τόσοι από τους προπονητές που υπήρξαν προηγουμένως, είναι απόλυτη τιμή να είμαι σε αυτήν την συντροφιά. Είναι υπέροχο να είμαι σε θέση να επιτύχω τα αποτελέσματα που βάζουν τη χώρα μας στον χάρτη ποδοσφαίρου ξανά», δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ.

Δείτε επίσης: Παπαγιάννης για νίκη εθνικής επί της Τουρκίας: «Ο κόουτς ήξερε που να χτυπήσουμε»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ