Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ: Κατά του μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022

Την ώρα που σε διεθνές επίπεδο πληθαίνουν οι «φωνές» για προτροπή των αθλητών να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (USOPC) αντιτίθεται σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του χειμερινού αθλητισμού έχει ανατεθεί στο Πεκίνο και όσοι διαμαρτύρονται καλώντας σε μποϊκοτάζ τους αθλητές, βασίζονται στα φαινόμενα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αχανή χώρα.

Όμως η πρόεδρος της USOPC, Σούζαν Λάϊονς, είναι κάθετα αντίθετη και εξηγεί τους λόγους, επικαλούμενη το περίφημο μποϊκοτάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, το 1980: «Αυτά τα μποϊκοτάζ έβλαψαν μόνο τους αθλητές. Δεν θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτό που συμβαίνει από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, αλλά δεν υποστηρίζουμε ένα αθλητικό μποϊκοτάζ. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απευθύνεται από την κυβέρνηση στην κυβέρνηση της Κίνας. Αυτά τα μποϊκοτάζ έβλαψαν μόνο τους αθλητές που έχουν προπονηθεί ολόκληρη την ζωή τους για να έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους».

Δείτε επίσης: Τεντόγλου: «Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί, είμαστε μόνοι μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ