Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποβλήθηκε ο Γερμανός επικεφαλής της ποδηλασίας για ρατσιστικά σχόλια (vid)

Ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομοσπονδίας ποδηλασίας αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς εκτόξευσε ρατσιστικά σχόλια εναντίον μελών της Αλγερινής αποστολής 

«Η ηγεσία των ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αποφάσισε ότι ο Πάτρικ Μόστερ δεν μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας Ποδηλασίας και θα επιστρέψει στη Γερμανία», ανέφερε η ομάδα.

Ο Μόστερ υπέπεσε στα ρατσιστικά σχόλια στη διαδικασία χρονομέτρησης δρόμου, καθώς προσπαθούσε να παροτρύνει έναν από τους Γερμανούς ποδηλάτες.

«Πιάστε τους οδηγούς καμήλων, πιάστε τους οδηγούς καμήλων, ελάτε», ακούστηκε να φωνάζει στον Νικίας Άρντ, ο οποίος κυνηγούσε τους ποδηλάτες της Αλγερίας Αζεντίν Λαγκάμπ και τον Αμανουέλ Γκεμπρεϊτζαμπιέ από την Ερυθραία.

Ο Μόστερ ζήτησε συγγνώμη αργότερα υποστηρίζοντας πως έφταιγε «η ζέστη της στιγμής».

Στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, ο σχολιαστής Φλόριαν Νας έμεινε έκπληκτος, περιγράφοντας τα σχόλια ως «εντελώς λάθος».

«Τα λόγια με απογοητεύουν», είπε και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στον αθλητισμό». 

Ο Άρντ ολοκλήρωσε τα δοκιμαστικά χρόνου στην 19η θέση, τρία λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πίσω από τον «χρυσό» Σλοβένο, Πρίμοζ Ρόγκλιτς. 

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης: Κορακάκη: Σε τροχιά πρόκρισης στον τελικό στα 25μ. σπορ πιστόλι – 294/300 βολές μέχρι στιγμής

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ