Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Παράταση έκτακτης ανάγκης και απαγόρευση θεατών

Πιθανή παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τους Ολυμπιακούς 2020 κατά έναν μήνα ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, Kyodo News.

Η παράταση αυτή συνεπάγεται την ισχύ των περιορισμών για όλη τη δάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου. Υπάρχουν επίσης πολλές πιθανότητες για απαγόρευση θεατών σε εκδηλώσεις των αγώνων, ακόμη και στην τελετή έναρξης. Η Ιαπωνία είναι ήδη κλειστή για τους φιλάθλους του εξωτερικού, εξαιτίας της πανδημίας, ενώ έχει τεθεί όριο για τους εγχώριους θεατές μέχρι τα 100.000 άτομα.

Η έναρξη των Αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου, καθώς οι Αγώνες της περσινής χρονιάς αναβλήθηκαν για φέτος.

Η εφημερίδα Asahi ανέφερε ότι πρόκειται να μειωθεί και ο αριθμός των VIP φιλοξενούμενων και διπλωματών.

Οι διοργανωτές των Αγώνων δήλωσαν, πως θα ζητήσουν από το κοινό να μην συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον Μαραθώνιο και το βάδην, που γίνονται στους δρόμους.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κυβερνήτη του Τόκιο και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ σχετικά με το θέμα των θεατών.

Σχετικά με την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, που πρόκειται να φτάσει στο Τόκιο την Παρασκευή, προκειμένου να φτάσει στο στάδιο για την τελετή έναρξης, θα μετακινηθεί από δημόσιους δρόμους.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί 2020: Οι αθλήτριες θα μπορούν να θηλάζουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ