Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πλησιάζει η ώρα της Πειθαρχικής Επιτροπής

Μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από την κροτίδα και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League διεκόπη, και περνάει πλέον σε άλλο επίπεδο.

Κι ενώ βγήκε το φύλλο αγώνα, υπάρχουν συνεχείς τοποθετήσεις από τις ομάδες και τα περιβάλλοντά τους ή τους παίκτες τους, το γιατρό του αγώνα, Χρήστο Γώγο και τα συνδικαλιστικά όργανα της ελληνικής αστυνομίας και των ποδοσφαιριστών, πλησιάζει και η ώρα που θα ανοίξει το κεφάλαιο του ματς στο πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League.

propoli

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, την Τετάρτη (25/10) αναμένονται οι κλήσεις και είναι ορατός ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού – σε περίπτωση που κριθεί υπαίτιος για τη διακοπή – καθώς η συνέχεια του ματς πλέον θα… διεξαχθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Stoiximan Super League, λοιπόν, οι δύο ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους.

Στη συνέχεια δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για ταχύτατες εξελίξεις και ανακοίνωση των αποφάσεων μέχρι την Παρασκευή. Αν κι αυτές δεν θα είναι τελεσίδικες, με τις δύο ομάδες να έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση στην ΕΠΟ – κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα συμβεί. Επιπλέον, υπάρχει και το τελευταίο σκαλοπάτι που είναι το CAS, με το οποίο θα έμπαινε τέλος στην υπόθεση.

Κι αν υπάρχει το σενάριο αφαίρεσης βαθμών, δεν είναι δεδομένο πως το πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League θα ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι. Σε πρώτο πλάνο, δε, υπάρχει το ενδεχόμενο της τιμωρίας της έδρας για τη ρίψη αντικειμένων. Σε αυτή την περίπτωση ο ΚΑΠ προβλέπει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών (2-4 παιχνίδια) και πρόστιμο.

Εφόσον συμβεί αυτό, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα δώσει σημαντικά και καθοριστικά παιχνίδια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της, κάτι που μπορεί να «παίξει» και τον δικό του ρόλο εν όψει της συνέχειας.

Ο κανονισμός αναφέρει πως ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με μια ποινή κεκλεισμένων των θυρών η οποία ξεκινάει από τα δύο παιχνίδια και φτάνει έως και τα τέσσερα. Σύμφωνα πάντα με τον ΚΑΠ (άρθρο 15, 3β), μια ομάδα τιμωρείται με 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων, εάν η διακοπή γίνει λόγω σωματικής βλάβης από ρίψη αντικειμένου.

Ποια είναι τα πιθανά παιχνίδια που μπορεί να παίξει ο Ολυμπιακός στην έδρα του χωρίς την παρουσία του κόσμου του; Αν η ποινή μείνει στα δύο τότε δεν θα έχει το κοινό του στα ματς με τον ΠΑΟΚ (5/11) και τον Παναιτωλικό (25/11), ενώ αν φτάσει στα τέσσερα, θα απουσιάσει ο κόσμος του και από το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (χωρίς ορισμένη ημερομηνία) κι από το ματς με τον Παναθηναϊκό (10/1/2024) για το Κύπελλο Ελλάδας. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο έφεσης.

Δείτε επίσης: Γώγος: «Είχε απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ – Η γνωμάτευση του γιατρού αγώνα μετράει»

Loading