Την ευκαιρία για μία καλή προπόνηση, πριν το κρίσιμο ματς της Τετάρτης (2/4) με τη Γιάντραν Σπλιτ για το Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών, είχε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επιβλήθηκαν εύκολα του Πανιωνίου με 19-7, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν ξανά χωρίς τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβάλλουν από την αρχή την ανωτερότητά τους.
Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο β΄ ημίχρονο, η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε στο Λαιμό 17-7 του ΠΑΟΚ και έπιασε προσωρινά στη δεύτερη θέση τον Παναθηναϊκό (παίζει αύριο με τον Απόλλωνα). Ο ΝΟΒ, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς δύο βασικά στελέχη του (Μάνο Ανδρεάδη και Αριστείδη Χαλυβόπουλο), συνάντησε αρκετές δυσκολίες ως τις αρχές της τρίτης περιόδου, όπου το σκορ ήταν 7-6. Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς πέτυχαν εννέα αναπάντητα γκολ και «καθάρισαν» εύκολα το ματς με τον «δικέφαλο του βορρά», ο οποίος έπαιξε χωρίς τον Ολλανδό Γέσε Κούπμαν. Παράλληλα, ο Υδραϊκός νίκησε 10-8 τη Χίο στη Γλυφάδα, χάρη σε ένα σερί 4-0 στο τελευταίο οκτάλεπτο, και εξασφάλισε ουσιαστικά την έβδομη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα play-in.
Δύο ισοπαλίες είχε το… μενού της 5ης αγωνιστικής στο Γκρουπ 2. Η ΝΕ Πατρών πήρε τον πρώτο βαθμό της στη Β΄ φάση, καθώς υποχρέωσε σε ισοπαλία 8-8 τον Εθνικό στο «Αντώνης Πεπανός», αν και έχανε 8-5 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση της Γλυφάδας με τη Λάρισα, με τον ΑΝΟΓ να ισοφαρίζει 12-12 με γκολ του Ματ Φάρμερ, 46 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Το Περιστέρι εδραιώθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου, νικώντας 14-9 το Παλαιό Φάληρο, ενώ ο ΝΟ Πατρών επιβλήθηκε εύκολα 13-5 της ουραγού ΑΕΚ, που δύσκολα θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ