Βασιλειάδης: Όταν μπουκάρει ο Σαββίδης, τι θα πω στον 18άρη;

Mετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και την απόφαση της Πολιτείας να διακόψει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά ανοικτά για το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασιλειάδης:

Αρχικά, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: “Φέτος, είχαμε ένα πρωτάθλημα που είχε μπει σε διαφορετικές βάσεις. Με κανονισμούς αλλαγμένους από τη FIFA και την UEFA. Με αποκομμένο, όχι όσο θα θέλαμε, το σύστημα της διαιτησίας από την Ομοσπονδία και τα συστηματάκια εξουσίας που διαμόρφωναν αυτό που συνηθίζαμε να λέμε παράγκα. Γιατί η παράγκα ήταν ένα συγκεκριμένο σύστημα που υπήρχε και ήταν καθετοποιημένο. Απλά άλλαζε πολλές φορές ιδιοκτήτη. Είχαμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Ενδεχόμενα το ίδιο το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει την κανονικότητα. Το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να συμβαίνουν πράγματα που δεν μας τιμούν. Με καμία σχέση η βαρύτητα τους όμως με το παρελθόν. Μιλάμε τώρα για τον τραυματισμό του του προπονητή του Ολυμπιακού από ένα αντικείμενο, όταν στο παρελθόν μιλούσαμε για τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο επειδή μπήκε μέσα όλος ο κόσμος. Εμείς δεν μπορούσαμε να βλέπουμε την κατάσταση να περνάει χωρίς να κάνουμε κάτι. Χωρίς, να υποχρεώσουμε τα όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν και αυτοί τις ευθύνες που του αναλογούν. Σε όλο τον κόσμο το ποδόσφαιρο έχει τα δικά του όργανα. Στην Ελλάδα αυτά δεν έγιναν ποτέ σεβαστά γιατί υπήρχαν αυτές οι σχέσεις εξάρτησης ανάμεσα στους συλλόγους και στα όργανα του ποδοσφαίρου. Σας θυμίζω την επιστολή που έστειλε η FIFA χτες το βράδυ και ζητά από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα. Τα αρμόδια όργανα δεν είναι η Κυβέρνηση, είναι τα πειθαρχικά του όργανα που αποτελούνται από τακτικούς δικαστές. Με τα καλά και τα κακά τους”.

Για το εάν ευνοείται ο ΠΑΟΚ από τους δικαστές: “Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει παίξει οκτώ αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αν δεν ευνοούνταν θα έπαιζε όλη τη χρονιά κεκλεισμένων των θυρών;”

Για την ατάκα του κ. Τσίπρα στο παρελθόν σχετικά με την κατασκευή του μετρό και τον ΠΑΟΚ: “Δεν είπε αυτό. Έκανε ένα σχόλιο για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Είχε πει ότι δεν πίστευε ότι θα γινόταν το μετρό και να δούμε τώρα εάν θα πάρει πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ.  Εάν ήμουν ΠΑΟΚ εγώ θα είχα εκνευριστεί. Ο καθένας παίρνει όποιο σχόλιο θέλει”.

Για τις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με την Κυβέρνηση: “Αυτά που μπλέκουν με το ποδόσφαιρο; Ο ΠΑΟΚ θα έχει σήμερα κατηγορητήριο για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα; Η Κυβέρνηση στην ίδια την απόφαση διακοπής πρωταθλήματος αναφέρεται στη συμβολή του κ. Σαββίδη σε αυτή; Θα μπορούσα να διακόψω το πρωτάθλημα και να πετάξω αετό. Λόγω ακραίων φαινόμενων. Τον κατονομάζουμε. Αν είχαμε καλές σχέσεις με αυτό το σύστημα εξουσίας δεν θα κάναμε τον κακό χαμό να έρθουν τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές. Αν τελικά ελέγχει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα θα λέγαμε τι ωραία που είναι το πρωτάθλημα. Δίνουμε μάχη για να υπάρχουν κανόνες. Να υπάρχει εναρμονισμός του κανονιστικού πλαισίου της Ελλάδας με εκείνον της UEFA και της FIFA.  Με προβλήματα και αυτά τα ζήσαμε στην τελευταία απόφαση για τον ΠΑΟΚ με την οποία έγινε ο κακός χαμός. Αν υπήρχε παρέμβαση στη δικαιοσύνη γιατί να μην την κάνει στον πρώτο βαθμό και όχι στο δεύτερο”.

Για το εάν υπάρχει ψηφοθηρικό κίνητρο πίσω από τα όσα συμβαίνουν με τον ΠΑΟΚ: “Ποιος πιστεύει ότι το 2018 ότι ο κόσμος θα ψηφίσει εάν είναι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ; Δεν είμαστε αυτοκτονικοί που θα ήταν και πιο εύκολο. Τότε γιατί να μην κάνουν συμμαχία με τον Ολυμπιακό. Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε να φέρουμε κανόνες. Όχι πάντα με επιτυχία. Εγώ πρώτος είπα ότι έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Έχουμε πολλά προβλήματα μπροστά μας. Φέτος καταφέραμε η ΕΠΟ να διέπεται από τον ελληνικό νόμο. Το καταλαβαίνετε αυτό που λέμε; Μέχρι πρότινος η ΕΠΟ με τον φερετζέ του αυτοδιοίκητου δεν διεπόταν από τον ελληνικό αθλητικό νόμο. Αυτός ήταν ο λόγος που είχε γίνει το GREXIT για μία ημέρα επί Καραμανλή”.

Για το ότι έχουν διακοπεί οι διοργανώσεις τρεις φορές επί ΣΥΡΙΖΑ: “Θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να καταφέρουμε να μπούνε κανόνες. Πρέπει τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν αποφάσεις και να καταλήξουν σε πέντε άξονες και για την επόμενη περίοδο. Μέχρι να βρούμε λύση και θα υπάρχει ηρεμία. Όσο και να είναι. Νομίζω ότι τώρα επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη FIFA και την UEFA θα καταλάβουν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για GREXIT. Επειδή όλους τους ενδιαφέρουν τα χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν θέλουν Ευρώπη θα καθίσουν σοβαρά, να βάλουν πέντε κανόνες και να σταματήσει αυτή η αηδία. Αυτή η Κυβέρνηση έχει νομοθετήσει και έχει πετύχει πράγματα. Πράγματα που πριν από τρία χρόνια ήταν αδιανόητα”.

Για τις πολιτικές αντιδράσεις: “Βγήκε η πρωτόδικη απόφαση για τον ΠΑΟΚ και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αρχίζει και φωνάζει. Αλλάζει η απόφαση όπως αλλάζει. Δεν κάνω νομική κρίση και γυρνάνε όλα τούμπα. Όταν ο πολιτικός λειτουργεί σαν οπαδός μετά εγώ τι να περιμένω από ένα παιδάκι; Για αυτό το λόγο εμείς κατακρίναμε αυτές τις συμπεριφορές. Όταν κάνει αυτή την μπούκα ο Σαββίδης τι να πω μετά στον πιτσιρικά, στον 18άρη, που θα μπει μέσα όταν το κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος του”.

Για το εάν σκέφτηκε να έχει υποβάλει την παραίτησή του: “Σαφώς θα μπορούσα να σκεφτώ να παραιτηθώ οποιαδήποτε στιγμή εφόσον δω ότι η μάχη που δίνω χάνεται. Πίσω κάνουμε μόνο για να πάρουμε φόρα. Έχουμε καταφέρει πράγματα στο χώρο του αθλητισμού. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ο αθλητισμός. Αυτά που έγιναν στο ποδόσφαιρο αυτά τα τρία χρόνια δεν είχαν γίνει ποτέ από ιδρύσεως του ποδοσφαίρου”