Παγκόσμιο Κύπελλο: Πιθανή η μετάβαση της τελετής έναρξης κατά μια μέρα νωρίτερα

Ποια αναμένεται να είναι η νέα ημερομηνία

Μια μέρα νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης του Μουντιάλ με τη νέα ημερομηνία να είναι 20/11.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στο Reuters, αυτό που είχε αποφασιστεί στην αρχή ήταν να γίνει η τελετή έναρξης πριν το παιχνίδι ανάμεσα στο Κατάρ και τον Ισημερινό. Αν συνέβαινε αυτό ωστόσο, θα είχαν προηγηθεί δύο αγώνες πριν από την τελετή, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ.

Κανονικά η τελετή έναρξης διεξάγεται πριν τη σέντρα του πρώτου αγώνα. Ο αγώνας του 1ου ομίλου μεταξύ Σενεγάλης-Ολλανδίας και ο αγώνας του 2ου ομίλου μεταξύ Αγγλίας και Ιράν ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί πριν από την τελετή τη Δευτέρα.

Το νέο σχέδιο βέβαια θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση από τους επικεφαλής των έξι περιφερειακών συνομοσπονδιών της FIFA και τον πρόεδρο Τζάνι Ινφαντίνο, αλλά, παρά την καθυστερημένη ειδοποίηση, αναμένεται να στηριχθεί.

Η μετάβαση σε τελετή έναρξης και παιχνίδι στις 20 Νοεμβρίου θα επιτρέψει στον αγώνα Σενεγάλης-Ολλανδίας, που ήταν προγραμματισμένος για τις 13:00 τοπική ώρα στις 21 Νοεμβρίου, να ξεκινήσει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Δείτε επίσης: Η ενημέρωση της ΠΑΕ Άρης προς τον κόσμο ενόψει Μακάμπι