Παγκόσμιο ρεκόρ ημιμαραθωνίου από την Τζεπτσιρτσίρ

Η Πέρες Τζεπτσιρτσίρ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο (αποκλειστικά με γυναίκες δρομείς) στην Πράγα. Η αθλήτρια από την Κένυα πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μετά από 21,1 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 5 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα κι ενώ το προηγούμενο ρεκόρ, με 1:06.11, κατείχε η Νετσανέτ Γκουντέτα από την Αιθιοπία (Βαλένθια, 2018).

«Είμαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, αν και νομίζω πως θα μπορούσα να είχα τερματίσει σε 1:04.50,» δήλωσε η Πέρες Τζεπτσιρτσίρ και πρόσθεσε: «Αισθανόμουν πραγματικά πολύ κουρασμένη στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα».

Η Τζεπτσιρτσίρ, μετά το πρώτο 20άλεπτο ξέφυγε από ένα γκρουπ εννέα δρομέων στο Letna Park και πέρασε τα 10 χιλιάδες μέτρα σε 30.32 λεπτά. Στο δεύτερο μισό της διαδρομής έριξε το ρυθμό της, αλλά κατάφερε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο με αποκλειστικά γυναίκες δρομείς.

Το παγκόσμιο ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο γυναικών μεικτής διαδρομής κατέχει η Γιεσχανέχ Αμπαμπέλ από την Αιθιοπία με 1:04.31, χρόνο που σημείωσε στον ημιμαραθώνιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 21 Φεβρουαρίου.

Η Πέρες Τζεπτσιρτσίρ κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο γυναικών μεικτής διαδρομής για δύο μήνες, το 2017.

Ασπασία Βελονάκη

©Πηγή: amna.gr