Παναθηναϊκός: Έτοιμος να επιστρέψει στην προεδρία της ΠΑΕ ο Αλαφούζος

Έτοιμος να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, ύστερα από μία τετραετία που έχει αποχωρήσει από το συγκεκριμένο θώκο.

Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ πήρε στα χέρια του τον Ιούνιο του 2012 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» που ανήκαν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (54,74%) ως επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», η οποία είχε (εκείνη την περίοδο) ως στόχο τη δημιουργία λαϊκής βάσης στην ομάδα.

propoli

Μολονότι ψηφίστηκε πρώτος πρόεδρος της «Συμμαχίας», αναζήτησε αρχικά κάποιο άλλο πρόσωπο για να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ. Όταν ωστόσο, δεν καρποφόρησαν οι συζητήσεις που είχε με διάφορους υποψηφίους απ’ την ευρύτερη παναθηναϊκή οικογένεια, επέλεξε να ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας που ξεκίνησε εκείνο το καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας (και) την προεδρική θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην προεδρία, παρέμεινε έως τη Γενική Συνέλευση της 21ης Απριλίου 2017, η οποία ανέδειξε νέο Δ.Σ., με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να διατηρεί την ιδιότητα του «απλού μέλους». Τον διαδέχθηκε ο αντιπρόεδρος Μάνος Μαυροκουκουλάκης (αναλαμβάνοντας «πακέτο» και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου) ο οποίος εντούτοις, αποχώρησε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, δίνοντας τη θέση του στον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Η επιστροφή Αλαφούζου συνδέεται με τη “Διπλή Ανάπλαση”

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού παρέμεινε στην προεδρία έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2019, όταν τον διαδέχθηκε (ξανά) ο Μαυροκουκουλάκης και πλέον μέσα στις επόμενες εβδομάδες επίκειται ακόμη μία αλλαγή, με την επιστροφή του 63χρονου εφοπλιστή και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στη θέση του προέδρου.

Μία απόφαση που «συνδέεται» εν πολλοίς (και) με τη «Διπλή Ανάπλαση» και το γηπεδικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Ο κ. Αλαφούζος επιθυμεί για λόγους αρχής και ουσίας, να συμμετάσχει θεσμικά (και) με την ιδιότητα του προέδρου – πέραν αυτής του μεγαλομετόχου – στις τελικές συζητήσεις, στις συμβάσεις και σε όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες στο ζήτημα του γηπέδου.

Δείτε επίσης: Αποφασίζουν για ξένους διαιτητές στην Κύπρο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading