Παναθηναϊκός: Θρήνος για την απώλεια του Δημήτρη Θεοφάνη σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωση συλλυπητηρίων από την ΠΑΕ

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού και το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθούν για την απώλεια του εμβληματικού Δημήτρη «Λώρη» Θεοφάνη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημοσίευσε ανακοίνωση για να αποχαιρετήσει έναν επί δεκαετίες πιστό «στρατιώτη» του συλλόγου, ο οποίος υπηρέτησε τον σύλλογο από πολλές διαφορετικές θέσεις, έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα ως ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου Δημήτρη («Λώρης») Θεοφάνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1933 στη Ναύπακτο και εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το 1956. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του Τριφυλλιού από το 1956 έως το 1965, ως κομβικό μέλος της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του αήττητου πρωταθλήματος της σεζόν 1963-64. Συνολικά, κατέγραψε 110 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και περισσότερες από 150 με το τριφύλλι στο στήθος σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο αγαπητός «Λώρης» παρέμεινε στον Παναθηναϊκό και ως προπονητής για πολλά χρόνια, κυρίως στην ακαδημία, ενώ εργάστηκε και ως ανιχνευτής ταλέντων του συλλόγου. Καθόταν στον πάγκο της πρώτης ομάδας του Τριφυλλιού δύο φορές, κατά την πρώτη για τέσσερις αγώνες στο τέλος της περιόδου 1974-75 σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πανάκη και τη δεύτερη για δύο αγώνες στην σεζόν 1978-79 μαζί με τον Τάκη Παπουλίδη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.»