ΠΑΟΚ: Να επενδύσει πάνω στον Κωνσταντέλια και όχι να τον πουλήσει κατευθείαν

Μπορεί ο μικρός να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο, αλλά αν ο ΠΑΟΚ θέλει να λέει πως τον αξιοποίησε σωστά, θα πρέπει να τον κρατήσει μερικά χρόνια ακόμα.

Γράφει ο Δημήτρης Κετικίδης

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο όχι μόνο των ημερών αλλά ολόκληρης της χρονιάς στον ΠΑΟΚ. Ο μικρός μπαίνει στο γήπεδο και «κάνει παπάδες» όπως λέμε και στο χωριό μου, και τώρα πλέον δεν του λείπει ούτε το γκολ αν και θέλει ακόμη δουλειά στα τελειώματά του.

Η ποδοσφαιρική του ωριμότητα και ποιότητα στα 19 του χρόνια είναι από άλλον πλανήτη. Ασυνήθιστο για την Ελλάδα αυτό, και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Θα μας βγει σε καλό, σε πολλά επίπεδα. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον ΠΑΟΚ αλλά και το ποδόσφαιρο της χώρας μας γενικά.

Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι οι «ασπρόμαυροι» με «πρωτομάστορα» τον Πάμπλο Γκαρσία έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό «φυτώριο» το οποίο ανέλαβε γρήγορα πολύ ενεργό ρόλο στην αντρική ομάδα. Τζόλης, Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας, μπήκαν απ’ τη μια μέρα στην άλλη στα βαθιά, με τον πρώτο μάλιστα να έχει ήδη πάρει μεταγραφή.

Πάμε όμως τώρα στο πιο σημαντικό για εμένα θέμα, αυτό της διαχείρισης των παικτών από τη διοίκηση. Δε θα μιλήσω για το ότι πρέπει να βοηθηθεί ο Κωνσταντέλιας να παραμείνουν κλειστά τ’ αυτιά του στις σειρήνες που μπορεί να του «φουσκώσουν» τα μυαλά. Αυτό είναι αυτονόητο.

Θα αναφερθώ στο θέμα της πώλησης του παίκτη η οποία θα έρθει κάποια στιγμή. Για να είναι… ολοκληρωμένη η παρουσία του στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει η ΠΑΕ να επενδύσει πάνω του και όχι να τον πουλήσει με την πρώτη ευκαιρία. Αυτό – για τον σύλλογο – δεν θα είναι επιτυχία. Από τη δική μου οπτική, επιτυχία θα είναι να εκμεταλλευτεί αγωνιστικά τον πιτσιρίκο, να «χτίσει» την ομάδα πάνω του τα επόμενα χρόνια, και μετά αφού του φέρει 4-5 τρόπαια, και συμμετοχές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να τον μοσχοπουλήσει σε μια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.

Είναι δεδομένο βέβαια, ότι ο ΠΑΟΚ θα τον εκμεταλλευτεί αγωνιστικά όσο του… επιτρέπει το ταλέντο του, και όχι όσο θέλει. Με λίγα λόγια, η ποιότητα είναι τόση πολλή που είναι δεδομένο ότι οι μεγάλες προτάσεις που δύσκολα λες όχι, θα έρχονται σωρηδόν, και κάποια στιγμή θα θέλει κι ο ίδιος να αποχαιρετήσει τη Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κωνσταντέλιας πρέπει πάση θυσία να μείνει στη Θεσσαλονίκη για 2-3 χρόνια ακόμη. Μόνο έτσι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο αγωνιστικά…

Δείτε επίσης: ΠΑΟΚ: O Γιάννης Κωνσταντέλιας έστειλε μέσω social media το δικό του μήνυμα