Παπαγγελής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στο Τόκιο θα έρθει το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο paracycling»

Παπαγγελής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στο Τόκιο θα έρθει το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο paracycling»

Τρία ρεκόρ, τέσσερα χρυσά μετάλλια αλλά και πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που θα εκκινήσει στα τέλη του μήνα στον Καναδά, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να αποκομμίσει ο Νίκος Παπαγγελής από το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας πρωταθλητής του paracycling, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις που σημείωσε στην παγωμένη πίστα του ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος κι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου προέβλεψε ότι η ελληνική ποδηλασία θα πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο.

Η συνέντευξη του Νίκου Παπαγγελή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: 
– Το πανελλήνιο πρωτάθλημα τελείωσε. Τρία ρεκόρ και πρόκριση για το παγκόσμιο. Είσαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις σου;
«Οι επιδόσεις μου ήταν πάρα πολύ καλές, αν σκεφτούμε ότι οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που υπήρχε στην πίστα. Οι χρόνοι ήταν αυτοί που περιμέναμε μαζί με τον προπονητή Γιώργο Βαρβεράκη. Μας επιβεβαίωσαν ότι δουλεύουμε σωστά. Η προετοιμασία κυλάει όπως θέλουμε και είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει.

– Τι προσδοκάς να πετύχεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα;
«Θέλω να βελτιώσω τους χρόνους μου σε όλα τα αγωνίσματα. Ζητούμενο είναι ένας χρόνος κοντά στο 3:50 στα 3χλμ., ο οποίος θα μου επιτρέψει την είσοδό μου στην πρώτη 6άδα, που είναι άλλωστε και ο αρχικός μας στόχος όσον αφορά στην πίστα. Σαφώς θα κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση και στο αγώνισμα του Σκρατς όπου πέρυσι είχα την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο εφέτος.

-Νοιώθεις ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι κοντά;
«Είναι πολυ νωρίς ακόμα για να σκέφτομαι το Τόκιο. Σίγουρα βρίσκεται μέσα στα πλάνα μου και θεωρώ ότι είναι κοντά, όμως προηγούνται πολλοί σημαντικοί αγώνες όπως τα παγκόσμια πρωταθλήματα δρόμου και πίστας που είναι εξίσου σημαντικά πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και μπορούν να κρίνουν την πρόκριση και ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Βάζω μικρούς στόχους και συγκεντρώνομαι σε έναν-έναν από τους αγώνες που βρίσκονται στον αγωνιστικό προγραμματισμό μου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρω να βρίσκομαι στο Τόκιο που είναι όνειρο ζωής και μεγάλος μου στόχος. Ως ποδηλασία είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε διπλή εκπροσώπηση στην ποδηλασία ανδρών, στη διοργάνωση του Αυγούστου.

– Η ομάδα που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο είναι άκρως νεανική. Ίσως και η πιο νεανική της διοργάνωσης. Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για να έρθει μια μεγάλη διάκριση, από άποψη αγωνιστικών εμπειριών;
«Είμαστε σίγουρα η πιο νεανική ομάδα στην ποδηλασία. Οι επιδόσεις μας είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Το tandem Μηλάκη-Καλατζή και το tandem των Σανδαλάκη-Μπρέτα αλλά κι εγώ, μπορούμε να φέρουμε τεράστιες επιτυχίες και να βρεθούμε στο βάθρο των νικητών. Κι αν δεν γίνει εφέτος, είμαι σίγουρος ότι η ελληνική ποδηλασία τα επόμενα χρόνια θα φέρει τεράστιες επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτουμε το αβαντάζ της δίψας για διάκριση. Έχουμε δουλέψει πολύ, συνεχίζουμε με την ίδια ένταση κι αυτό θα φανεί και στα αποτελέσματα»

– Ως εκ τούτου θα πρέπει να περιμένουμε μετάλλα από την ελληνική ποδηλασία και στο Τόκιο;
«Πιστεύω ότι στο Τόκιο θα έρθει το πρώτο παραολυμπιακό μετάλλιο στην ποδηλασία. Άλλωστε οι επιδόσεις μας, είναι αυτές που μας κάνουν να το πιστεύουμε. Έχουμε φτάσει δύο φορές στην πηγή και δεν έχουμε πιει νερό με το tandem γυναικών. Πιστεύω ότι η τρίτη προσπάθεια θα μας χαρίσει στιγμές μοναδικές. Όποιος κι αν τα καταφέρει από την ομάδα, θα είναι σαν να το έχουμε κερδίσει όλοι. Είμαστε μια ομάδα. Και όλοι μαζί θα καταφέρουμε αυτά που κάποιοι τα θεωρούν αδύνατα».

Ποιός είναι ο Νίκος Παπαγγελής
Από την ηλικία των πέντε ετών έπαιζε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όμως σε ηλικία 13 ετών διαγνώστηκε με  οστεοσάρκωμα (ένα είδος καρκίνου των οστών) στο γόνατο. Χειρουργήθηκε, ενώ ακολούθησε σειρά χημειοθεραπειών. Εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο και ασχολήθηκε με το μπάσκετ και την κολύμβηση. 
Δύο χρόνια μετά όμως, σε έναν τυπικό επανέλεγχο, οι  γιατροί διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα επανεμφανίστηκε.  Η μόνη λύση πλέον ήταν να ακρωτηριάσουν ολόκληρο το αριστερό του πόδι,  καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να ξαναβρούν μπροστά τους τον καρκίνο. Όπερ και εγένετο. Αρχισε την ποδηλασία το 2015, ενώ το 2019 κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε διεθνή αγώνα. Είναι γεννημένος το 1999.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΟΠΑΥΛΑΚΗΣ

©Πηγή: amna.gr

Loading