Παρί Σεν Ζερμέν: Zητεί ακύρωση συμβολαίου με τον Μπαπέ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η ισπανική ποδοσφαιρική αρχή ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του Κιλιάν Μπαπέ με τον γαλλικό σύλλογο, ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου του Παρισιού

Ένα αίτημα το οποίο συνοδεύτηκε κι από άλλο ένα, που διεκδικεί την ακύρωση της έγκρισης των λογαριασμών του συλλόγου από το DNCG (το όργανο που εποπτεύει τα οικονομικά των συλλόγων της γαλλικής Ligue 1).

propoli

Σύμφωνα με το AFP, τα δύο αυτά αιτήματα απορρίφθηκαν προσωρινά λόγω έλλειψης επείγοντος και θα εξεταστούν επί της ουσίας σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Το περιμέναμε», εξήγησε ο Χουάν Μπράνκο, Γάλλος δικηγόρος της La Liga. Για τον ίδιο «ήταν τεχνική προσφυγή, σημασία έχει η κρίση επί της ουσίας».

Αυτές οι δηλώσεις «είναι μόνο ένα πρώτο βήμα πριν προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέσα σε λίγους μήνες», συνέχισε ο Μπράνκο. 

Επίσης, σύμφωνα με τον Γάλλο δικηγόρο, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν συμμορφώθηκε με «τα κριτήρια και τους δείκτες που προβλέπονται από τους κανονισμούς των LFP και DNCG καθώς κι αυτούς που εκδίδονται από την UEFA», μέσω των κανόνων του Financial Fair Play.

Η LaLiga, σύμφωνα με τα λόγια του Χουάν Μπράνκο, κατηγορεί την πρωταθλήτρια Γαλλίας ότι παρουσίασε «ψευδείς προϋπολογισμούς, εσκεμμένα ευφάνταστους προϋπολογισμούς προβλέψεων. Η LFP δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει επικυρώσει αυτό το συμβόλαιο (του Μπαπέ), ενώ το DNCG θα έπρεπε να είχε αναγνωρίσει την παραβίαση από την Παρί των κανόνων του Financial Fair Play σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δείτε επίσης: Πογέτ: Λάθος του Μπαπέ να μην πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης

Loading