Πάρσονς: Η διαφορετικότητα είναι δύναμη όχι αδυναμία

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν εχθές (24/8) με την τελετή έναρξης και τα πυροτεχνήματα που φώτισαν ένα άδειο στάδιο στο Τόκιο, αλλά με έντονη τη διαφορετικότητα.

Από την έναρξη έως τις 5 Σεπτεμβρίου το Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο θα ζήσει στιγμές διαφορετικότητας.

propoli

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο κήρυξε επίσημα την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, κατά την τελετή έναρξης στο Εθνικό Στάδιο, 16 ημέρες μετά το «κλείσιμο» των Ολυμπιακών Αγώνων και ένα χρόνο μετά την αρχική ημερομηνία, λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Κηρύσσω την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020» είπε ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο πίσω από τη λευκή μάσκα του χωρίς την παρουσία θεατών, λόγω της Covid-19.

Με την Ιαπωνία, η οποία παρουσίασε τη μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων, ολοκληρώθηκε η παρέλαση στην τελετή έναρξης της –καθυστερημένης κατά ένα χρόνο διοργάνωσης.

Η Ελλάδα μπήκε στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο με πολυπληθή αντιπροσωπεία με Σημαιοφόρους τούς Παραολυμπιονίκες Θανάση Κωνσταντινίδη και Άννα Ντέντα και απέσπασε το χειροκρότημα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που είναι στο ΤΟΚΙΟ μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Καλούδη, τον γενικό γραμματέα της ΕΠΕ Χρήστο Τζαμούση, που ήταν στην εξέδρα.

Μαζί ήταν και οι Γενικοί Διευθυντές Παραολυμπιακών Αγώνων για την Οργανωτική Επιτροπή “ Παρίσι 2024” Κωνσταντινίδης Λάμπης και “ Μιλάνο Κορτίνα 2026” Θάνος Κωστόπουλος καθώς και το στέλεχος της ΕΠΕ Μαργαρίτα Καραδημητροπούλου.

Αμέσως ξεκίνησε το πάρτι μουσικής και χρωμάτων, μετατρέποντας το Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο σε έναν πίνακα ζωγραφικής.

Ελπίδες και προσδοκίες για ένα έθνος που επένδυσε πολύ σε αυτό το γεγονός, αναμένοντας ότι θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον αθλητισμό και στην κοινωνία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Αναχωρεί σήμερα (25/8) για το Τόκιο η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη

Οι διοργανωτές θέλουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες να ενισχύσουν και να αποδείξουν ότι η ιαπωνική κοινωνία είναι πιο περιεκτική, περισσότερο ανοικτή.

Όλες οι εικόνες, όλα τα μηνύματα και τα χαμόγελα των αθλητών σε αυτή την τελετή έναρξης είναι απίστευτα αισιόδοξα.

Σε μία εποχή που παρατηρείται επιδείνωση της κρίσης Covid-19.

Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το πρωτοφανές βήμα της διεξαγωγής των Αγώνων χωρίς θεατές, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν έξαρση.

Ακόμη και η τελετή έναρξης ήταν σιωπηλή, και όσοι άνθρωποι παρευρέθηκαν ήταν υπό αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης, επηρεασμένοι από την πανδημία του COVID-19.

Μάλιστα, οι διοργανωτές τίμησαν τους ανθρώπους που “ πρωταγωνίστησαν” στην πανδημία, τους νοσηλευτές καθώς δυο από αυτούς κράτησαν την Ιαπωνική σημαία μαζί με τέσσερεις Ιάπωνες Παραολυμπιονίκες.

Δεκάδες χορευτές μετακινήθηκαν ενώ οι χαρτογραφήσεις προβολής έδειξαν συνδέσεις μεταξύ τους, επισημαίνοντας πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, έχουν δημιουργήσει νέες συνδέσεις στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο Ιάπωνας αυτοκράτορας, Ναρουχίτο και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Άντονι Πάρσονς, και οι δύο φορώντας μάσκες, μπήκαν στο γήπεδο και υποκλίθηκαν ο ένας στον άλλο.

«Έχουμε φτερά» ήταν το μουσικό θέμα της παρέλασης με σημασία.

Ένα μικρό μονόπτερο αεροπλανάκι που φοβάται να πετάξει, γιατί έχει διαφορετικότητα από όλα τα άλλα αεροπλάνα.

Όμως τα άλλα αεροπλάνα το πείθουν σιγά σιγά να μπορέσει να πετάξει. Το αεροπλανάκι με τα σήματα των AGITOS, που είναι τα τρία σήματα των Παραολυμπιακών αγώνων.

Μια παράσταση που διαδραματίσανε 186 ΑΜΕΑ μεταξύ των άλλων.

Καρακούρι perfomers οι επονομαζόμενοι Ιάπωνες καλλιτέχνες- σύμβολο διαφορετικότητας.

Το Τόκιο δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν το 1964, διοργανώνει Παραολυμπιακούς αγώνες ενώ τον Εθνικό ύμνο της Ιαπωνίας τραγούδησε η τυφλή τραγουδίστρια Χιραι Σάτο.

Η Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της Ιαπωνικής Οργανωτικής Επιτροπής μαζί με τον Άντονι Πάρσονς πριν δώσουν τον λόγο στο 126ο Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των Αγώνων, έβγαλαν λόγους.

Η ομιλία του κ. Πάρσονς ήταν πολύ δυναμική

«Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια πλατφόρμα αλλαγής αλλά πρέπει να βάζουμε τα δυνατά μας καθημερινά για να είμαστε χωρίς αποκλεισμούς» τόνισε ο κ. Πάρσονς
Ο ουρανός φωτίστηκε από 378 πυροτεχνήματα για να γιορτάσουν τα 22 σπορ που θα γίνουν στους Παραολυμπιακούς αγώνες «ΤΟΚΙΟ 2020».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading