ΠΑΣ Γιάννινα προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών με νίκη 79-69 επί των Εσπερίδων Καλλιθέας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ένα ιστορικό βήμα, προκρινόμενος για πρώτη φορά στον τελικό του ΟΠΑΠ Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών. Η ομάδα επικράτησε με σκορ 79-69 απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας, σε έναν συναρπαστικό πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη στο Ηράκλειο. Η έντονη εναλλαγή του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο κράτησε το ενδιαφέρον υψηλό, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ.
Στο ξεκίνημα, οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να προηγηθούν με 7-10, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα και ισοφάρισαν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να κτίζει διαφορά, φτάνοντας στο +11 (40-29) λίγο πριν το ημίχρονο, επωφελούμενος από τον τραυματισμό της Μόουρχαουζ, ο οποίος φαίνεται ότι επηρέασε την ομάδα της Ερντέμ. Αξιοσημείωτο είναι το τρίποντο της Σαρηγιαννίδου, το οποίο έδωσε αέρα στην ομάδα, με τη διαφορά να φτάνει στο +9 (60-51).
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Εσπερίδες Καλλιθέας μείωσαν τη διαφορά και προκάλεσαν ένταση στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε την πρωτοκαθεδρία του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με σκορ 79-69. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα της Ερντέμ θα διεκδικήσει το Κύπελλο Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Διαιτητές: Πιτσίλκας-Χριστινάκης-Ξυλάς
Δεκάλεπτα: 24-21, 46-40, 63-56, 79-69
ΠΑΣ Γιάννινα (Ερντέμ): Σαρηγιαννίδου 11 (2), Δούρβα 14 (4), Τσιχλάκη, Ξανθοπούλου 2, Μόουρχάουζ 13 (1), Άρτσερ 17 (19ρ.), Κέρναλ 22 (5τρ. 13ρ.)
Εσπερίδες Καλλιθέας (Νανακος): Χατζηβασιλείου, Κασάπογλου 6 (3), Πρίφτη 3 (1), Αλιφραγκή 4, Γαλανόπουλος 6, Μπενέκη 2, Τσιανάκα 3 (1), Τέιλορ 34 (1), Λιανούδη, Μπένετ 11
Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr