Πεπ Γκουαρντιόλα για το νέο Champions League: «Το διάβασα στις εφημερίδες, κανείς δεν μας ρώτησε»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λειψία στο Champions League, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το νέο φορμάτ της διοργάνωσης.

Το Champions League θα υποστεί ουσιαστικές αλλαγές την επόμενη σεζόν, αλλά ο Γκουαρντιόλα εξέφρασε ανυπομονησία και ανησυχία για το γεγονός ότι αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς να συμβουλευτείτε τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τις αλλαγές από εφημερίδες και επισήμανε ότι οι παίκτες είναι οι μόνοι που μπορούν να αντιταχθούν στην αύξηση του αριθμού των αγώνων.

propoli

Για το VAR: «Έχει αλλάξει τη δουλειά των διαιτητών, διότι τώρα δεν παίρνουν εκείνοι τις αποφάσεις, αλλά οι VAR. Καταλαβαίνω τη Λίβερπουλ, η απόφαση θα παρθεί από τους αρμόδιους, Πρέπει να βρουν έναν τρόπο έτσι ώστε οι πρωταγωνιστές να είναι οι ποδοσφαιριστές. Τώρα είναι οι διαιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πιο ταπεινοί και να αφήνουν τους παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Τότε θα γίνουν καλύτεροι».

Για τις αλλαγές που έρχονται στη δομή του Champions League: «To φορμάτ αλλάζει, αλλά δεν γνωρίζω τι μειονεκτήματα θα υπάρχουν για μια ομάδα που θα φτάσει μέχρι τα προημιτελικά ή τα ημιτελικά. Θα υπάρχουν περισσότερες ομάδες, αλλά δεν ξέρω πόσα περισσότερα παιχνίδια. 15 ή 17. Δύο ή τρία περισσότερα σημαίνουν ένας μήνας παραπάνω. Και μετά κουραστήκατε; Πηγαίνετε να παίξετε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στις ΗΠΑ. Διάβασα για τις αλλαγές στις εφημερίδες, κανείς δεν ρώτησε τους ποδοσφαιριστές ή τους προπονητές. Με ρωτάτε και απαντάω, αλλά η απάντησή μου δεν θα αλλάξει κάτι. Το καλό φαγητό χρειάζεται χρόνο για να μαγειρευτεί. Αν μπει στον φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι το ίδιο. Όλα γίνονται τόσο γρήγορα, ενώ οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Το έχω ξαναπεί. Μόνο οι ποδοσφαιριστές οι ίδιοι μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση».

Δείτε επίσης: ΑΕΚ: Οι τοποθετήσεις Γ. Κοσμά στη συνεδρίαση της Super League

Loading