Πετάει για Τόκιο η Πλατανιώτη

Σε ένα αγώνα δρόμου εξελίσσετε η προσπάθεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου να επιτραπεί στην Ευαγγελία Πλατανιώτη η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό κατά την αναχώρηση για το Τόκιο και δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή του αθλήματος, είχε δύο αρνητικά PCR test και ταξιδεύει ήδη για την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Παρόλες τις ενέργειες που έχουνε γίνει για να αγωνιστεί, θα πρέπει να της δώσουν το «πράσινο φως» οι διοργανωτές, με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζουν.

Η ενημέρωση της ΕΟΕ αναφέρει: «Για το Τόκιο ταξιδεύει η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη μετά τα αρνητικά τεστ για τον κορονοϊό που έκανε στην Αθήνα. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αγωνιστεί».

Προς ενημέρωση, οι αγώνες της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Τόκιο, αρχίζουν αύριο το μεσημέρι (2/8, 13:30 ώρα Ελλάδας), με τον προκριματικό του ντουέτου, όπου η Πλατανιώτη επρόκειτο να αγωνιστεί μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου.

Τελικά αν δεν της επιτραπεί η συμμετοχή, η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπηθεί στο συγκεκριμένο αγώνισμα, αφού δεν υπάρχει αναπληρωματική.

Αντίθετα, το ομαδικό θα μετάσχει κανονικά, ακόμη και χωρίς την Πλατανιώτη.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ