Ποδηλασία: Ο Αυγενάκης ανακοίνωσε την αναβίωση του Διεθνούς Γύρου Ελλάδας

Την αναβίωση του διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η σπουδαία διοργάνωση που για τελευταία φορά είχε διεξαχθεί το 2012, θα πάρει ξανά τη θέση της στο καλεντάρι της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ήταν μία ιδέα που είχε «πέσει στο τραπέζι» από τον υπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Στις 11 Μαρτίου, στο περιθώριο συνάντησής του με τον Βρετανό Ολυμπιονίκη Μαρκ Κάβεντις και τον προπονητή του, Βασίλη Αναστόπουλο είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο αναβίωσης.

Μάλιστα ο Αναστόπουλος ήταν ο νικητής της διοργάνωσης το 2003 και ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο μετά τον Κανέλλο Κανελλόπουλο το μακρινό 1981.

Έτσι, ένα πολύ σημαντικό event για την ελληνική ποδηλασία και την Ελλάδα γενικότερα γίνεται πραγματικότητα ξανά, με τη διεξαγωγή του «19ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας», μέσα στο 2022.

Η ανακοίνωση έγινε στην είσοδος Λεύκας των πρώην βασιλικών ανακτόρων Τατοϊου. Εκεί βρέθηκαν με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου (3/6) ο Λευτέρης Αυγενακης μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά που διένυσαν περίπου 20χλμ. με τα ποδήλατα τους.

Μαζί τους ήταν μεταξύ αλλων, ο βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, ο πρόεδρος της ΕΟΠ Βασίλης Διαμαντοπουλος, μέλη της εθνικής ομάδας, ο Παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής, ο νικητής του Γύρου της Ελλάδας 2003, Βασίλης Αναστόπουλος.

Ανακοινώνοντας την αναβίωση, ο Λ.Αυγενάκης δήλωσε:

«Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου και θα έπρεπε να γιορτάζουμε κάθε μέρα. Γιορτάζουμε και αγκαλιάζουμε το ποδήλατο μαζί με σπουδαίους αθλητές. Παράλληλα, ανακοινώνουμε ένα μεγάλο γεγονός, τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας.

Πριν από 10 χρόνια εγκατέλειψαν αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Ο καθένας αναλαμβάνοντας το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί, μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, με κορυφαίους αθλητές, προπονητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να δώσουμε τα χέρια και να βάλουμε πλάτη ο καθένας από το δικό του μετερίζι ώστε να κάνουμε μία κορυφαία διοργάνωση.

Με μια διοργάνωση που ακολολουθεί, το ράλι Ακρόπολις, καθώς και το motocross, ερχόμαστε να επιβεβαιώσουμε για ακόμη μία φορά τη στρατηγική μας.

Με εξωστρέφεια και δυναμισμό στηρίζουμε όλα τα αθλήματα. Σας καλούμε να πάρετε το ποδήλατό σας και να προετοιμαστείτε ώστε του χρόνου τέτοιο καιρό να κάνουμε το Γύρο της Ελλάδας, να θαυμάσουμε ποδηλατώντας τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας. Και όλοι μαζί να πάμε τη χώρα πιο ψηλα».

«Η σημερινή ημέρα ήταν μια ευκαιρία να ανέβουμε στο ποδήλατό μας όπως και κάναμε», είπε ο Γ.Αμυράς και πρόσθεσε: «Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου και ποδήλατο σημαίνει υγεία, σημαίνει οικονομία στην τσέπη. Και σημαίνει ακόμα περισσότερα με την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Χάρη στον Λευτέρη Αυγενάκη μια μεγάλη διοργάνωση παίρνει ξανά  σάρκα και οστά».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Βασίλης Διαμαντόπουλος, υπογράμμισε: «Μαζευτήκαμε εδώ κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού για να ποδηλατισουμε. Αλλά και επειδή ο υπουργός θα ανακοινώσει ένα μεγάλο γεγονός όπως είναι ο Γύρος Ελλάδος που έχει γίνει 10 χρόνια. Να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και ψυχαγωγίας».

Δείτε επίσης: Ακάθεκτος στο Παρίσι ο Τσιτσιπάς