Ποδόσφαιρο Κίνας: Επιστρέφει στην προ κορονοϊού εποχή

Στο σύστημα που λειτουργούσε στη προ κορονοϊού εποχή επιστρέφει η Κινέζικη Super League με τους αγώνες εντός και εκτός έδρας, όταν η διοργάνωση ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Το «Soccer News» ανέφερε σήμερα ότι η κινεζική ποδοσφαιρική ομοσπονδία(CFA) έστειλε επιστολή σε συλλόγους που αγωνίζονται στις τρεις πρώτες κατηγορίες, για να τους ενημερώσει σχετικά με την επιστροφή στο προ Covid-19 σύστημα.

«Η CFA σκοπεύει να ξεκινήσει τη σεζόν 2022 της κινεζικής Super League,της League A και της League B, με εντός και εκτός έδρας αγώνες», ανέφερε η επιστολή.

Η πανδημία είχε σημαντικό αντίκτυπο στις δύο τελευταίες σεζόν της κινεζικής Super League, αφού σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις προτού οι σύλλογοι χωριστούν σε δύο ομίλους για την εναρκτήρια φάση της διοργάνωσης.

Η Τζινγκσού Σουνίγκ κέρδισε την κινεζική Super League του 2020 στα play off εναντίον της Γκουανγκτζού Εβεργκράντε, ενώ το 2021 τον τίτλο κέρδισε η Σαντόνγκ Ταϊσάν μαζί με το Κύπελλο Αγγλίας Κίνας, και έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε το νταμπλ μετά την Γκουανγκτζού Εβεργκράντε το 2016. 

Δείτε επίσης: ΚΑΕ Άρης: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 500.000 ευρώ