Ποιους θα δούμε στο βάθρο στον αυριανό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Τέσσερα ελληνικά πληρώματα «σφράγισαν» σήμερα την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός τους

Πέντε συμμετοχές σε τελικούς θα έχει αύριο, Κυριακή (14/8) η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Μόναχο. Στον σημερινό μοναδικό τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου κατέλαβαν την 6η θέση με χρόνο 07:52.21. Όμως, τέσσερα ελληνικά πληρώματα «σφράγισαν» σήμερα την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός τους, ανεβάζοντας στις πέντε στο σύνολο τις καταληκτικές κούρσες για τα ελληνικά κουπιά στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

propoli

Συγκεκριμένα, θέση στο βάθρο θα διεκδικήσου αύριο, Κυριακή (14/8) μετά από την πρόκριση το Σάββατο (13/8) οι Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Ευαγγελία Αναστασιάδου (σκιφ), Αντώνης Παπακωνσταντίνου (σκιφ ελαφρών βαρών) και Γιάννης Καλανδαρίδης/Θανάσης Παλαιοπάνος (διπλό σκιφ). Ήδη, την πρόκριση είχε εξασφαλίσει η Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελαφρών βαρών (ο τελικός αρχίζει στις 12:36 αύριο), 

Αναλυτικά, οι ελληνικές προκρίσεις από τις σημερινές ημιτελικές σειρές: 

Το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Μόναχο, ο Στέφανος Ντούσκος. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο προκρίθηκε στον τελικό του σκιφ, ως 2ος της ημιτελικής σειράς του το Σάββατο (13/8) με χρόνο 07:14.02. Την Κυριακή, ο τελικός του σκιφ θα διεξαχθεί στις 15:03.

Και στις γυναίκες η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον τελικό του σκιφ, καθώς η Ευαγγελία Αναστασιάδου εξασφάλισε την πρόκριση. Η Ελληνίδα σκιφίστρια τερμάτισε στην 3η θέση της ημιτελικής σειράς της σήμερα (13/8) με χρόνο 08:11.74.

Στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας του Μονάχου προκρίθηκε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Ο νεαρός κωπηλάτης τερμάτισε πρώτος στην 1η ημιτελική σειρά το Σάββατο (13/8), με χρόνο 07:11.98 και έκλεισε θέση στην πρώτη εξάδα της διοργάνωσης. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο, Κυριακή (14/8) στις 12:20 ώρα Ελλάδας. 

Στον τελικό του διπλού σκιφ θα αγωνιστούν την Κυριακή (14/8) οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος, καθώς σήμερα (13/8) προκρίθηκαν στα έξι κορυφαία πληρώματα ως 2οι της ημιτελικής σειράς τους με χρόνο 06:40.64. Ο τελικός του διπλού σκιφ θα αρχίσει στις 1:59 το μεσημέρι της Κυριακής.

Δείτε επίσης: Λαμπρίδης: «Χαρίζω το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα»

Loading