Πόλο: Κύπελλο με final-8 στους άνδρες και final-4 στις γυναίκες

Τη διεξαγωγή του κυπέλλου υδατοσφαίρισης, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, υπό μορφήν τουρνουά, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ.

Οι δύο διοργανώσεις θα γίνουν ταυτόχρονα, από 21 έως 23 Μαΐου, σε κολυμβητήριο που θα οριστεί μεταγενέστερα, με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων στους άνδρες (Final-8) και τεσσάρων στις γυναίκες (Final-4). Και στις δύο περιπτώσεις, ως κριτήριο για τη συμμετοχή των ομάδων θα χρησιμοποιηθεί η κατάταξη στο τέλος της κανονικής περιόδου των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, τα πράγματα είναι απλά, αφού οι τέσσερις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στα πλέι-οφ θα μετάσχουν και στο final-4 του κυπέλλου.

Στους άνδρες, η απόφαση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, που διεξάγεται από σήμερα ως την Κυριακή (16-18/4), αφού ομάδες που δεν είχαν ελπίδες να προκριθούν στην εξάδα των πλέι-οφ, όπως η ΑΕΚ, μπορούν να διεκδικήσουν θέση στο final-8 του κυπέλλου.

Η κλήρωση των δύο διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4, 13:00). Στις γυναίκες θα μπουν στην κληρωτίδα αριθμοί (1-4) που θα αντιστοιχούν στην κατάταξη της κανονικής περιόδου, η οποία δεν θα έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ