Οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) παραδέχονται ότι παραμένουν «επιφυλακτικά αισιόδοξοι».
«Μοναδικές προκλήσεις», περιμένουν τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο χειμώνα στο Κατάρ, εν μέσω πανδημίας. Αυτό τουλάχιστον, υποστήριξε σήμερα (10/02), ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τεντρός Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά την διάρκεια συνεδρίου, όπου ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, υποσχέθηκε ένα «τουρνουά σημείο αναφοράς σε θέματα υγείας».
Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) παραδέχονται ότι παραμένουν «επιφυλακτικά αισιόδοξοι», δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Στην κορυφαία διοργάνωση, θα φιλοξενηθούν 32 εθνικές ομάδες και η FIFA έχει ήδη λάβει αιτήματα για 17 εκατομμύρια εισιτήρια -που δεν θα ικανοποιηθούν στο σύνολό τους- κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου κρατήσεων.
Οι θεατές έμειναν, σε μεγάλο βαθμό, μακριά από τις δύο πρόσφατες διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Τόκιο τον Αύγουστο και στο Πεκίνο, εκτός από την παροχή περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων.
Από αυτήν την άποψη, ο Γκεμπρεγεσούς επεσήμανε τις «μοναδικές προκλήσεις» που περιμένουν τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα μαθήματα που θα πάρουμε από την εμπειρία του Κατάρ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα μας βοηθήσουν όλους, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε μέτρα υγείας και ασφάλειας, για άλλα μεγάλα γεγονότα».
«Το ποδόσφαιρο έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι μόνο το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιστορία, αλλά και το πιο υγιές», επιβεβαίωσε από την πλευρά του, ο Ινφαντίνο, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σ’ αυτήν την τηλεδιάσκεψη, που ήταν αφιερωμένη στην υγεία κατά την διάρκεια του Μουντιάλ 2022.
Τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας στο Κατάρ θα χρησιμεύσουν ως «σημείο αναφοράς για μελλοντικά παγκόσμια γεγονότα αυτής της κλίμακας», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της FIFA.
Ο ΠΟΥ συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Κατάρ σε διάφορα θέματα προστασίας της υγείας, όσον αφορά τις μολυσματικές ασθένειες, τους κινδύνους δηλητηριάσεων, καθώς και για τον συντονισμό και την επικοινωνία που θα εφαρμοσθεί κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Ακόμη κι εάν η πανδημία είναι ακόμα εδώ, μαζί μας, μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να βλέπουμε το φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο Χασάν Αλ-Θαουάντι, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Οργανωτικής Επιτροπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, και πρόσθεσε: «Η πανδημία έχει δώσει νέο νόημα στο Μουντιάλ 2022. Είμαι επιφυλακτικά αισιόδοξος και ελπίζω ότι το Κατάρ θα είναι η πρώτη χώρα, που θα επιτρέψει πραγματικά μια συγκέντρωση φιλάθλων από όλον τον κόσμο, μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Δολοφονία Άλκη: Η έκθεση του Ανθρωποκτονιών για τον ρόλο και των 11 κατηγορούμενων
- Γκιόκερες: Ο επιθετικός που ονειρεύεται την Ευρώπη
- Η αγάπη του Κόλιν Ρένφριου για την Ελλάδα: Μια διαρκής σχέση με την αρχαιολογία και τον πολιτισμό
- Προστασία και ανάδειξη του θολωτού τάφου στο Γεωργικό-Ξινονέρι Καρδίτσας από το Υπουργείο Πολιτισμού
- Απώλεια για τη λογοτεχνία: Πέθανε η Μπάρμπαρα Τέιλορ Μπράντφορντ
- Αγιούμπ Ελ Κααμπί: Χατ-τρικ και ρεκόρ στον κόσμο για το 2024, κορυφαίος σκόρερ στην ελληνική Super League και Europa League