Πριν την επέμβαση είχε βγει από την κόγχη ο οφθαλμός του Οσιμέν

Ο Βίκτορ Οσιμέν θα περάσει αρκετές δυσκολίες τις επόμενες εβδομάδες

Ο επιθετικός της Νάπολι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο την Τρίτη (23/11), 2 ημέρες μετά τη σύγκρουσή του με τον Μίλαν Σκρίνιαρ στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ίντερ, όπου υπέστη πολλαπλά κατάγματα.

Ο χειρουργός Τζαμπάολο Ταρτάρο, ο οποίος έκανε την επέμβαση στον Νιγηριανό άσο της Νάπολι, χαρακτήρισε «καταστροφική» τη ζημιά που υπέστη ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λιλ.

Σε αυτή τη βίαιη εναέρια σύγκρουση, ο Βίκτορ Οσιμέν υπέστη πολλαπλά κατάγματα πέριξ του ματιού και του αριστερού ζυγωματικού. Ο άσος των «παρτενοπέι» βρίσκεται και σήμερα στη ναπολιτάνικη κλινική, όπου χειρουργήθηκε, και θα πρέπει να παραμείνει υπό παρακολούθηση για τις επόμενες μέρες.

«Διάφορες δομές ενεπλάκησαν σε αυτό το σοκ, από τους μύες μέχρι τις αρτηρίες» εξήγησε ο Ταρτάρο με σημερινές (24/11) δηλώσεις του.

Μια πρώτη μετεγχειρητική πρόγνωση δείχνει ότι ο Οσιμέν δεν θα είναι διαθέσιμος για τους επόμενους τρεις μήνες, αναγκάζοντάς τον να χάσει το επόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η επέμβαση του 22χρονου Νιγηριανού στράικερ διήρκεσε περισσότερες από 4 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα. «Υπήρχαν περίπου είκοσι κατάγματα, είναι σαν να είχε περάσει κάτω από έναν “θραυστήρα”» σχολίασε ο χειρουργός και πρόσθεσε: «Το μάτι ήταν έξω από την κόγχη του. Πρέπει να του φτιάξουμε μια προσαρμοσμένη μάσκα».

Ωστόσο, λόγω της νεαρής ηλικίας του Οσιμέν, ο χειρουργός πιστεύει ότι ο παίκτης θα μπορέσει να ξεκινήσει ξανά το τρέξιμο την επόμενη εβδομάδα και να διατηρήσει τη φυσική κατάστασή του.

Ο Τζαμπάολο Ταρτάρο πρόσθεσε ότι πραγματοποίησε μια από τις πιο «δύσκολες» χειρουργικές επεμβάσεις της καριέρας του, καθώς έπρεπε να βάλει 6 πλάκες και 18 βίδες τιτανίου στο πρόσωπο του επιθετικού για να τον περιθάλψει.

Η αναδόμηση του προσώπου αναμένεται να είναι μακρά, ενώ ο Ταρτάρο θέλει να είναι προσεκτικός σχετικά με την περίοδο μη διαθεσιμότητας του παίκτη.

Δείτε επίσης: Χειρουργήθηκε ο Όσιμεν, θα χρειαστεί να μείνει εκτός για 3 μήνες