Προπονητής Τζόκοβιτς: «Ο Νόβακ πολέμησε μέσα στην πανδημία για όλους»

O προπονητής του Τζόκοβιτς, Μάριαν Βάιντα μίλησε για την υπόθεση της απέλασης του Σέρβου από την Αυστραλία

Όπως χαρακτηριστικά είπε οι Αυστραλοί περίμεναν μια τέτοια ευκαιρία και δηλώνει ότι το Νο1 δεν θα το ξεπεράσει εύκολα όλο αυτό:

«Θέλαμε λίγο χρόνο να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να ηρεμήσουμε, γιατί ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί το έκαναν. Δεν μπόρεσα να το καταπιώ ακόμα. Τα media έπαιξαν μεγάλο ρόλο, με τη χειραγώγηση των πληροφοριών. Ειδικά οι Αυστραλοί, έψαχναν ευκαιρία να τα βάλουν με τον Τζόκβιτς. Όταν μάθαμε την απόφαση, ήταν ένα σοκ για μας. Μετά από τόση ταλαιπωρία. Δεν ξέρω καν πως θα το χειριζόμουν ψυχολογικά, αν βρισκόμουν εκεί. Ήμουν στην Μπρατισλάβα και παρόλα αυτά δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ο Νόβακ πήγε εκεί με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο του, είπε ο 56χρονος προπονητής από την Σλοβακία.»

Στη συνέχεια περιέγραψε τις ημέρες που ο Τζόκοβιτς τέθηκε υπό κράτηση: «Μιλούσαμε με μηνύματα. Δεν έκανε χρήση του τηλεφώνου σχεδόν καθόλου όλο αυτό το διάστημα που ήταν εκεί. Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω. Ήταν βάναυσο αυτό που έγινε. Υπέμεινε ταπεινά όλα τα μέτρα, αυτό που του έκαναν τον έχει σημαδέψει. Η απόφαση θα έχει σημαντικές συνέπειες και θα είναι δύσκολο να επανέλθει. Αισθάνεται πως παραβίασαν την ιδιωτική του ζωή και της οικογένειάς του. Ήταν άρρωστο όλο αυτό που συνέβη. Η κοινή γνώμη και η σχέση με τον Novak βοήθησαν να επιδεινωθεί η κατάσταση, ειδικά από τα MME.

Πουθενά δεν θα διαβάσετε πόσες νύχτες πέρασε ο Νόβακ στον υπολογιστή του, συζητώντας με πολλούς παίκτες για τις συνθήκες διαβίωσης και για το πως μπορούσε να τους βοηθήσει και να κάνει κάτι για όλους. Πολέμησε μέσα στην πανδημία για όλους. Πιστεύω πως και οι παίκτες δεν έχουν αρκετές πηγές πληροφόρησης και παραπλανούνται από τα MMΕ, που είναι κυρίως εναντίον του Τζόκοβιτς».

Δείτε επίσης: Παναθηναϊκός: Έξω ο Χατζηγιοβάνης μέσα ο Αγιούμπ