Πρωτιά για Καραλή στο ΣΕΦ

Πρωτιά για Καραλή στο ΣΕΦ

Αρκετά ήταν τα αστέρια που έλαμψαν κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων του 35ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν οι επικοντιστές Εμμανουήλ Καραλής και Κώστας Φιλιππίδης στον πρώτο τους εφετινό αγώνα οι οποίοι υπερέβησαν τα 5.55μ, ο Δημήτρης Τσιάμης που αναδείχθηκε για 15η φορά στην καριέρα του νικητής στο τριπλούν και ο Ανδρέας Δημητράκης για 12η στα 1.500μ, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η οποία σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ βάδην, η Ραφαέλα Σπανουδάκη με νέο ατομικό ρεκόρ στα 60μ, όπως και ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη σφαιροβολία. 

Η φετινή διοργάνωση διαφέρει από τις προηγούμενες, λόγω των συνεπειών της πανδημίας covid-19, αφού σε σχέση με άλλες χρονιές ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών είναι πολύ μειωμένος, χωρίς θεατές και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με χρήση μάσκας (εκτός από τους αγωνιζόμενους) και την τήρηση αποστάσεων.

Αναλυτικά, νικητής στο επί κοντώ αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής με 5.55μ έχοντας καλύτερες προσπάθειες από τον Κώστα Φιλιππίδη που υπερέβη το ίδιο ύψος, ενώ τρίτος κατετάγη ο Πέτρος Χατζίου με 5.45μ.
 
«Ήταν ένας καλός αγώνας, στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσα να έχω ξεπεράσει και το 5,61 μέτρα. Αγωνίστηκα έχοντας νωρίτερα έναν τραυματισμό στο πόδι, από την διοργάνωση της Γαλλία. Ο σημερινός είναι στην ουσία ο τελευταίος μου αγώνας στη σεζόν, αφού αποφασίσαμε με τον προπονητή μου, Παναγιώτη Συμεωνίδη, να αποθεραπευτώ πλήρως κι έπειτα να συνεχίσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο», είπε ο Καραλής, που με βάση το σύστημα ράνκινγκ είναι σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για τον Κώστα Φιλιππίδη ο σημερινός ήταν ο πρώτος του αγώνας σε μια περίεργη και με πολλές ιδιαιτερότητες σεζόν. «Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τους αγώνες του Ιανουαρίου που τελικά δεν έγιναν κατέβηκα στη διοργάνωση για να κάνω μια δυνατή προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η σεζόν φέτος είναι ιδιαίτερη και έχει πολλά προβλήματα, τόσο λόγω της ακύρωσης πολλών αγώνων, όσο και των προβλημάτων μετακίνησης σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρω ακόμη αν θα συμμετάσχω σε άλλη διοργάνωση, είναι κάτι που θα το δω τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η προσοχή είναι εξολοκλήρου στην προετοιμασία μου για τη διοργάνωση του Τορούν», είπε ο Φιλιππίδης.

   Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ βάδην με 12.21.43. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην ίδια με 12.27.18 και το είχε σημειώσει πριν ένα χρόνο (9/2/20) στο ίδιο στάδιο. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Ειρήνη Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) με 12.30.25 και νέο ατομικό ρεκόρ δείχνοντας κι εκείνη πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η 21χρονη Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας) ήταν τρίτη με 12.38.82 και έδειξε από νωρίς στη χρονιά, πως θα ειναι φαβορί για μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

«Τα 3.000μ βάδην είναι ένας δρόμος ταχύτητας για εμάς. Ακόμη και το ζέσταμα μας στην καθημερινή μας προπόνηση είναι περισσότερα χιλιόμετρα. Ο λόγος που συμμετείχα στην κούρσα ήταν για να βελτιώσω το δικό μου ρεκόρ. Πιστεύω πως έχω τα περιθώρια να κυνηγήσω ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην απόσταση. Η προετοιμασία μας στη σεζόν πήγε πολύ καλά, αφού βγήκε πολύ δουλειά στο Άστρος Κυνουρίας, όπου περάσαμε μεγάλο μέρος την περίοδο των εορτών», είπε η Ντρισμιώτη που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο» και φέτος συμμετείχε για δεύτερη φορά σε διοργάνωση κλειστού στίβου. 

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έκανε εξαιρετική κούρσα στα 60μ και τερμάτισε σε 7.23, επίδοση που είναι νέο ατομικό ρεκόρ, το δεύτερο μέσα στην ημέρα, αφού στον προκριματικό έκανε 7.26. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.51 και την τρίτη η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) με 7.52.

«Είναι η πρώτη χρονιά που βγάζω όλη μου την προετοιμασία δίχως να έχω προβλήματα. Οι προπονήσεις δείχνουν πως μπορώ να τρέξω ακόμη γρηγορότερα και πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Σήμερα έφυγα άσχημα στην εκκίνηση και αυτό μου στέρησε μια καλύτερη επίδοση. Τα 60 μ. θέλουν κούρσες, προκειμένου μέσα από αυτές να βελτιώνεσαι. Έχω στο πρόγραμμα μου δύο ακόμη αγώνες, ωστόσο θα αποφασίσω τις επόμενες ημέρες αν θα επιλέξω να τρέξω ή αν θα κάνω προπόνηση για το Ευρωπαϊκό», είπε η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη που μοιράζεται την πέμπτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας με την Μαρία Τσώνη.

Στα 60μ των ανδρών επικράτησε άνετα ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) με 6.68 (φέτος έχει την απόσταση σε 6.64) και ευελπιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να τα πάει ακόμη καλύτερα. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) όπως και στον πρωινό προκριματικό έτσι και στον τελικό πέτυχε 6.77, όσο και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η τριάδα του τελικού έκλεισε με τον Δημήτρη Χρυσάφη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 6.83.

«Δεν ήμουν όσο καλά θα ήθελα, καθώς εδώ και μία εβδομάδα ταλαιπωρούμαι από ενόχληση στο δόντι. Παράλληλα έπαθα κράμπα στη γάμπα στα πρώτα μέτρα και στην ουσία έχασα τα πρώτα 30 μ. της κούρσας. Σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ καλύτερα από ότι φάνηκε στο σημερινό αγώνα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να τρέξω κάτω από 6.60», είπε ο Κώστας Ζήκος.

Εύκολη επικράτηση είχαμε για τον Ανδρέα Δημητράκη στα 1.500μ με 3.45.62 για να προσθέσει άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του στην διοργάνωση. Ο δρομέας του Ανδρέα Καρρέ έτρεξε δίχως συναγωνισμό, παρόλα αυτά τερμάτισε σε 3.45.42 κι έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν, ενώ αύριο θα διεκδικήσει το έκτο του νταμπλ διεκδικώντας τη νίκη στα 3.000 μέτρα. 
Στο φώτο φίνις κρίθηκε η δεύτερη θέση, την οποία κατέλαβε ο Χρήστος Παπούλιας (ΠΑΟ) με 3.54.86, ενώ τρίτος ήταν με την ίδια επίδοση ο Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ).

«Δεδομένο του ότι έτρεξα μόνος μου ήταν ένας χρόνος. Από τη Βιέννη ακόμη φάνηκε πως είμαι καλά, παρά το γεγονός ότι ήμουν λίγο διστακτικός εξαιτίας ενός τραυματισμού που με είχε κρατήσει πίσω. Στόχος μου αύριο να κάνω το νταμπλ και να πετύχει μια καλή επίδοση στο πλαίσιο της προετοιμασία μου για το Ευρωπαϊκό», είπε ο Δημητράκης.

Στα 1.500μ των γυναικών η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) προσπάθησε να κυνηγήσει μια καλή επίδοση τρέχοντας στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας δίχως τον απαιτούμενο συναγωνισμό. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 4.24.33 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, δείχνοντας πως σε μια κούρσα με συναγωνισμό θα μπορέσει να κυνηγήσει χρόνους κάτω από 4.20. Δεύτερη με 4.45.87 ήταν η Άρτεμις Μόκκα (ΓΣ Τρικάλων) και τρίτη η Ευστρατία Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) με 4.49.53.

Το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο βελτίωσε η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) με το άλμα της στα 13,72 μ. στην τέταρτη προσπάθεια της. Η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 13,48 μ., 13,58 μ. και 13,51 μέτρα. Η νεαρή έκανε τον πρώτο της αγώνα στη χρονιά σε μια σεζόν όπου η προετοιμασία της ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας τραυματισμού που την ταλαιπώρησε το καλοκαίρι.

Η Ειρήνη Βασιλείου αναδείχθηκε για 3η φορά νικήτρια στα 400μ με 53.34, ενώ την καλύτερη φετινή της επίδοση σημείωσε η Ανδριάνα Φέρρα με 54.35 και νέο ατομικό ρεκόρ η Ελπίδα Καρκαλάτου, που ακολούθησε με 54.38.

«Είμαι χαρούμενη για τη σημερινή εμφάνιση, παρότι δεν ήρθε ένα φετινό ρεκόρ. Πέρασα αργά το 200άρι, όμως, ήμουν πολύ δυνατή στο υπόλοιπο της κούρσας. Πιθανότατα αυτό ήταν το τελευταίο μου 400άρι πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αύριο θα έχω να κάνω μία ακόμη δυνατή κούρσα στα 200 μέτρα», είπε η Βασιλείου. 
Η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) τερμάτισε δεύτερη με 54.35, παρότι προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας στην καλύτερη κούρσα της καριέρας της στην απόσταση από το 2017 κι έπειτα. Η Φέρρα μετά τη πολύχρονη απουσία λόγω σοβαρών τραυματισμών έχει επιστρέψει και έχει δείξει σε θέση το καλοκαίρι να κυνηγήσει καλούς χρόνους. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας), που τερμάτισε σε 54.38 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. «Μετά από τέσσερα χρόνια είμαι και πάλι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Είμαι χαρούμενη για τη σημερινή μου εμφάνιση, την οποία θέλω να αφιερώσω στη μαμά μου», είπε η Φέρρα.

Ο Δημήτρης Τσιάμης αναδείχθηκε για 15η φορά στην καριέρα του, νικητής στο τριπλούν σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 16.42μ, ενώ δεύτερος με 16.36μ και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Νίκος Ανδρικόπουλος και τρίτος ο Δημήτρης Μονόπωλης με 15.66μ. «Ο αγωνιστικός χώρος του ΣΕΦ δεν με βολεύει. Πιστεύω πως θα μπορούσα σήμερα να κάνω ακόμη και το όριο για το Ευρωπαϊκό. Με έχει επηρεάσει το γεγονός ότι δεν έχω κάνει αγώνες, ωστόσο ελπίζω πως στις επόμενες εμφανίσεις θα πετύχω αυτό που μπορώ και θα κλείσω θέση για το Τορούν», είπε ο Τσιάμης, που έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλο αθλητή. στην ιστορία διοργάνωσης. 

 
Ο Οδυσσέας Μουζενίδης σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό της σφαιροβολίας, όπου πήρε τη νίκη με καλύτερη βολή στα 19.74μ, για πρώτη φορά στην καριέρα του στον κλειστό. Η επίδοσή του αποτελεί απόλυτο ατομικό ρεκόρα, φού βελτίωσε το 19.46μ του ανοιχτού και το 19.19μ του κλειστού. Ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος ΜακεδονίαςΟ περσινός νικητής του αγωνίσματος, Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) ήταν τρίτος στον σημερινό αγώνα με καλύτερη βολή στα 18.67 μέτρα.

«Ήθελα πολύ να κάνω έναν καλό αγώνα και να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Αυτός ήταν ο στόχος μου για αυτή τη διοργάνωση. Είμαι πολύ χαρούμενος που το κατάφερα, γιατί είχα προετοιμαστεί πολύ για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο στόχος μου για τη χρονιά είναι ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, για να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία μου στην κατηγορίας. Εδώ και καιρό έχω μεγάλες βολές στην προπόνηση και αυτό που ήθελα ήταν να βγει και σε έναν αγώνα», είπε ο Μουζενίδης, που εκτός απροόπτου έκανε τον τελευταίο του αγώνα στη σεζόν. «Ίσως να συμμετάσχω σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό, ωστόσο το πιθανότερο είναι να σηυνεχίσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό», συμπλήρωσε.

Καλός αγώνας έγινε στο ύψος των γυναικών με την Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) να αναδεικνύεται νικήτρια με 1.85μ στο ντεμπούτο της στη χρονιά. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου έδειξε να έχει κάποια τεχνικά θέματα, εξαιτίας της έλλειψης αγώνων, ωστόσο κατάφερε να πετύχει τον αρχικό της στόχο, που ήταν η τρίτη της νίκη στη διοργάνωση.

Η Ζάκκα ξεκίνησε τον αγώνα της με επιτυχημένο άλμα στο 1.79μ. και στη συνέχεια πέρασε με την δεύτερη το 1.81μ, 1.83μ και 1.85μ, ενώ δεν μπόρεσε να υπερβεί το 1.88 μέτρα. Η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό με άλμα στο 1.83μ, .ωστόσο στη συνέχεια απέτυχε στο 1,85μ στην προσπάθεια της να κάνει ρεκόρ. Η Ελευθερία Χριστογεώργου (ΓΣ Κηφισιάς) επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση μετά την πολύχρονη απουσία της εξαιτίας των σπουδών της στην Αμερική και έδειξε έτοιμη για καλά άλματα. Η 23χρονη άλτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεπέρασε το 1.83. και πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 1.75μ από το 2015. 
Η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν τέταρτη με 1,81 μέτρα. 
«Είχα αρκετά τεχνικά λάθη, καθώς δεν έχω κάνει όσα άλματα θα ήθελα στην προπόνηση. Παρόλα αυτά επέλεξα να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα και να καταφέρω, κυρίως γιατί δεν ήθελα να χάσω την επαφή με την αγωνιστική δράση. Στο μυαλό μου είναι να κάνω κάποιους ακόμη αγώνες, προκειμένου να διεκδικήσω καλύτερες επιδόσεις», είπε με το τέλος του αγώνα η Ζάκκα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ
 

©Πηγή: amna.gr

Loading