Ο Ραφαέλε Παλαντίνο, ενθουσιασμένος που θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, δήλωσε σήμερα (12/3) στη συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα τύπου του «Viola Park», ενόψει του αυριανού επαναληπτικού με τον Παναθηναϊκό στους «16» του Conference League, ότι η ομάδα του θα πρέπει να προσεγγίσει τον αγώνα «σαν τελικό» και ότι πρέπει να αφιερώσουμε 101% στο στόχο.
«Η αναμονή ήταν σημαντική, ξέρουμε πόσο σημαίνει αυτό το ματς για εμάς, τον σύλλογο, τους φιλάθλους και όλο το περιβάλλον. Ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα μας βοηθήσει, τους χρειαζόμαστε: ήταν η ενέργειά μας, η δύναμή μας και θα είναι απαραίτητο για να περάσουμε στον επόμενο γύρο», είπε ο Ιταλός προπονητής και πρόσθεσε:
«Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμέναμε, είναι ξεκάθαρο για όλους. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους: τους τελευταίους δύο μήνες είχαμε δυσκολίες. Επίσης λόγω τραυματισμών, που δεν είναι δικαιολογία ή άλλοθι. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Ωστόσο, την Κυριακή μετά τον αγώνα είπα αυτό που ένιωσα και αντιλήφθηκα κατά τη διάρκεια του αγώνα: κουράγιο και προσωπικότητα. Βάλαμε τη Νάπολι σε δύσκολη θέση, και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Σε ερώτηση σχετικά με τη χρησιμοποίηση των Μπέλτραν ή Γκούντμουντσον, τόνισε ότι στην ενδεκάδα θα φανεί ποιος παίζει. «Έχω όλους διαθέσιμους και είμαι χαρούμενος. Μπροστά έχω τον Κέαν, τον Τζανιόλο, τον Μπέλτραν, τον Γκούντμουντσον. Οι χαφ είναι καλά και χρειάζονται συνέχεια», σημείωσε.
Αναφορικά με την επιλογή τερματοφύλακα, επεσήμανε: «Ο στόχος αύριο είναι η πρόκριση, δεν έχει σημασία ποιος παίζει στην επίθεση ή στην εστία. Το περιβάλλον και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν, είναι το καλό όλων». Επίσης, ανέφερε: «Απολύτως πιστεύω ότι κάνω λάθη κάθε μέρα και νομίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Είμαι εδώ για να μεγαλώσω και να βελτιωθώ. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για τη Φιορεντίνα».
Σχετικά με τον στόχο της κατάκτησης του Conference League, δήλωσε: «Αύριο πρέπει να αφιερώσουμε 101% στον στόχο να περάσουμε τον γύρο. Δεν κοιτάμε μόνο λίγους μήνες, αλλά τη συνολική διαδρομή». Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και τη Γιουβέντους, τόνισε ότι το μέλλον του δεν είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, αλλά το καλό της Φιορεντίνα.
Ο Ρόμπιν Γκόσενς, εκπροσωπώντας τους παίκτες της ιταλικής ομάδας στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στην «ανεξήγητη πτώση στο δεύτερο ημίχρονο» της αναμέτρησης στην Αθήνα και επεσήμανε ότι πρέπει να δείξουν θετικότητα καθώς πλησιάζει ο επόμενος αγώνας.
«Η αρνητικότητα επηρεάζει πάντα το σωματικό επίπεδο, καθώς και το ψυχικό: όλα φαίνονται πιο δύσκολα. Ξέρουμε ότι πρέπει να πάμε πολύ καλύτερα και ελπίζω ότι αύριο θα βάλουμε πολλή θετικότητα στο γήπεδο, μαζί με τους φιλάθλους», κατέληξε ο Γκόσενς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ