Ραπίνο: «Πρόκειται για την υπεροχή των λευκών»

    Η Μέγκαν Ραπίνο, νικήτρια του Μουντιάλ 2019 με τις ΗΠΑ και της «Χρυσής Μπάλας» (Ballon d’Or) την ίδια χρονιά, δήλωσε ότι ο «δολοφονικός όχλος» των υποστηρικτών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα έδειξε «τα αληθινά χρώματα της χώρας». «Πρόκειται για την υπεροχή των λευκών και να διατηρήσει την λευκή υπεροχή», τόνισε η Ραπίνο στους δημοσιογράφους. 

    «Ας ελπίσουμε ότι πολλοί άνθρωποι να καταλάβουν πραγματικά ότι ο λόγος που είμαστε εδώ είναι επειδή δεν έχουμε λάβει ποτέ υπόψη μας τι είναι πραγματικά η χώρα μας. Νομίζω ότι δείχνουμε τα αληθινά μας χρώματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει έναν δολοφονικό όχλο όπως αυτόν», πρόσθεσε. 

    «Όλες οι εκκλήσεις για ενότητα και πρόοδο δεν μπορούν να γίνουν χωρίς δικαιοσύνη. Αν δεν το τιμωρήσουμε αυτό και δεν το διερευνήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, απλά ενθαρρύνει να συμβούν περισσότερα. Οποιος πιστεύει, λοιπόν, πραγματικά δεν θα έκαναν τίποτα και θα πρέπει να τους δώσουμε  συγχώρεση, θα πω ότι δεν πρέπει να κάνουμε λάθος για την πρόθεση. Ήταν μια δολοφονική στιγμή. Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και δεν μπορούμε να τους επαναφέρουμε.»

Αντ. Βαζογιάννης

©Πηγή: amna.gr