Τη Δευτέρα (3/6), η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον πρόεδρο του συλλόγου, Φιορεντίνο Πέρεθ, αλλά και τον Γάλλο διεθνή επιθετικό, που έχοντας λήξει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν επέλεξε να μεταγραφεί στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.
Οι Μαδριλένοι δεν χρειάστηκε να πληρώσουν την Παρί Σεν Ζερμέν για να τον «ντύσουν» με η φανέλα τους. Είναι η μόνη από τις πιο «γαλαξιακές» ενισχύσεις της ισπανικής ομάδας του αιώνα, η οποία ήταν δωρεάν.
Ανάμεσα στις αμέτρητες σημαντικές μεταγραφές που έχει κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης από το 2000, μερικές ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο. Ήταν παίκτες που θεωρούνταν από τους καλύτερους στον κόσμο όταν έγινε η μεταγραφή.
Μόνο ένας- ο Μάικλ Οουεν- δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τρόπαιο με τους Μαδριλένους , ενώ στην ιδιαίτερη αυτή ενδεκάδα είναι και ο Χάμες Ροντρίγκες, που αγωνίστηκε -και-στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού
Από τον Ρονάλντο, το «φαινόμενο» στο Ντέιβιντ Μπέκαμ , τον Ζινεντιν Ζιντάν, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Γκάρεθ Μπέιλ και εσχάτως τον Κιλιάν Μπαπέ, αυτές είναι-όπως τις καταγράφει η εφημερίδα της Βραζιλίας «O’ Globo»- οι 11 κορυφαίες μεταγραφές της Ρεάλ Μαδρίτης στον 21ο αιώνα του αιώνα, πριν από αυτή του Κιλιάν Μπαπέ, οι οποίες κόστισαν στα ταμεία του ισπανικού συλλόγου σχεδόν 788,5 εκατομμύρια ευρώ:
Λουίς Φίγκο-60 εκατομμύρια ευρώ
Ο Πορτογάλος που ψηφίστηκε ο καλύτερος στον κόσμο το 2000, μετακόμισε από τη Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετακίνηση που χαρακτηρίστηκε ως προδοσία από τους οπαδούς του καταλανικού συλλόγου. Ο επιθετικός πέρασε πέντε σεζόν με τους Μαδριλένους και κέρδισε επτά τίτλους.
Ζινεντίν Ζιντάν-77,5 εκατομμύρια ευρώ
Ο Ζιντάν έφυγε από τη Γιουβέντους για τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2001. Ο Γάλλος ήταν το μεγάλο όνομα στην εθνική Γαλλίας που κατέκτησε το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν η μεγάλη υπογραφή της ευρωπαϊκής σεζόν. Ο μέσος έμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του, το 2006, στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κέρδισε έξι τίτλους και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα στην ιστορία του συλλόγου.
Ρονάλντο «φαινόμενο»-45 εκατομμύρια ευρώ
Έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2002, λίγο μετά τον πέμπτο τίτλο της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο επιθετικός ήταν ένας από τους, αν όχι ο κορυφαίος παίκτης της εποχής. Κέρδισε τέσσερις τίτλους σε τεσσεράμισι σεζόν.
Ντέιβιντ Μπέκαμ-40 εκατομμύρια ευρώ
Ο Μπέκαμ μεταγράφηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2003.
Ο Μπέκαμ ήταν η πιο πρόσφατη μεταγραφή στη «γαλαξιακή» εποχή του Φλορεντίνο Πέρεθ. Η είδηση ήρθε ως πικρό πλήγμα για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος βάσισε μεγάλο μέρος της προεδρικής του εκστρατείας στην μεταγραφή του διάσημου Άγγλου. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας (2003) και ένα πρωτάθλημα (2007).
Μάικλ Όουεν – 12 εκατομμύρια ευρώ
Ο Μάικλ Όουεν μεταγράφηκε από τη Λίβερπουλ στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2004. Στις 14 Αυγούστου 2004, η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε επίσημα στον Όουεν τη φανέλα με τον αριθμό 11. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Όουεν σκόραρε 16 γκολ σε 45 αγώνες. Δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα τρόπαιο στη Μαδρίτη.
Κακά-67 εκατομμύρια ευρώ
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη περίοδο στη Μίλαν, που κορυφώθηκε με την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας», ο Κακά έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης ως ο κορυφαίος στον κόσμο το 2009. Παρά τις υψηλές προσδοκίες, ο Βραζιλιάνος υπέφερε από τραυματισμούς και σχεδόν δεν μπορούσε να παίξει το ποδόσφαιρο του. Ακόμα κι έτσι, σε τρεισήμισι σεζόν κέρδισε τρεις τίτλους.
Κριστιάνο Ρονάλντο-94 εκατομμύρια ευρώ
Από τις κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Προερχόμενος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ο καλύτερος στον κόσμο, ο Πορτογάλος άφησε το στίγμα του στην Ισπανία. Σε εννέα σεζόν με τους Μαδριλένους, το νούμερο 7 κέρδισε 14 τίτλους. Εκτός από την κατάκτησή τους, είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, με 451 γκολ σε 438 αγώνες.
Γκάρεθ Μπέιλ-100 εκατομμύρια ευρώ
Το πέρασμα του Γκάρεθ Μπέιλ ήταν πολύ θετικό, αλλά άφησε την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο. Έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης ως μια από τις μεγάλες υποσχέσεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Εναλλασσόμενες θέσεις εκκίνησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του σε επτά σεζόν στο σύλλογο, αποδείχθηκε σημαντικός στους περισσότερους από τους 19 τίτλους που κέρδισε. Ο Ουαλός έκλεισε νωρίς την καριέρα του, το 20222, σε ηλικία 32 ετών.
Χάμες Ροντρίγκες-75 εκατομμύρια ευρώ
Έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μονακό το 2014. Ωστόσο, η υπογραφή του δεν βασίστηκε στην απόδοση του στο γαλλικό σύλλογο. Ο Κολομβιανός μόλις είχε ένα θεαματικό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία και ο Φιορεντίνο Πέρεθ δεν δίστασε να φέρει τη μεγάλη έκπληξη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στην ισπανική πρωτεύουσα. Στους Μαδριλένους, ο μέσος που πέρασε και από τον Ολυμπιακό, δεν είχε πολύ χρόνο και πέρασε τον περισσότερο χρόνο του σε…εφεδρεία. Κέρδισε έξι τίτλους σε τέσσερις σεζόν.
Εντέν Αζάρ-115 εκατομμύρια ευρώ
Ο Εντέν Αζάρ ήταν η χειρότερη μεταγραφή σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν, στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Προερχόμενος από μια αξέχαστη περίοδο στην Αγγλία, όπου ξεχώρισε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για την Τσέλσι, ο Βέλγος έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει ο μεγάλος αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στους Μαδριλένους υπέφερε από αρκετούς τραυματισμούς και έπαιξε μόλις 76 παιχνίδια σε τέσσερις σεζόν. Παρά το γεγονός ότι έπαιζε ελάχιστα, ο επιθετικός μέσος κέρδισε οκτώ τίτλους.
Τζουντ Μπέλιγχαμ-103 εκατομμύρια ευρώ
Ο Μπέλιγχαμ άφησε την Ντόρτμουντ για τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2023. Τα «θαύμα» του αγγλικού ποδοσφαίρου κατάφερε κιόλας στην πρώτη του σεζόν να αποδειχθεί καθοριστικός, να κάνει τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης να ξεχάσουν τον Καρίμ Μπενζεμά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Champions League.
Α. Βαζογιάννης